Šport > Košarka
26 ogledov

Smodiš znova v dresu Krke!

Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Benjamin Kovač
Novomeško Krko je okrepil Matjaž Smodiš! V dolenjski prestolnici bo znova zaigral v drugi polovici januarja, po tej sezoni pa se bo preselil v vodstvene strukture KK Krka ...

"Vsi se zavedamo, da so neke omejitve zaradi zdravja in starosti. Vesel sem, da lahko nekaj vrnem klubu, v katerem sem začel kariero. Trudil se bom po najboljših močeh," je na novinarski konferenci povedal Matjaž Smodiš.

"Matjaž je za nas legenda, v klubu je za člansko ekipo igral že pri petnajstih letih. Nato je imel fantastično kariero v tujini, je trikratni evropski klubski prvak. V zadnjem času sva bila v stiku in dogovorila sva se, da bo znova začel intenzivno trenirati. Ekipi se bo na tekmah pridružil v drugi polovici januarja. Po sezoni bo ostal v klubu in prevzel eno od funkcij," je glede Smodiševega povratka dodal Brane Kastelec, predsednik KK Krka.

"Zelo sem vesel, da se je klubskemu vodstvu in Matjažu uspelo dogovorit za omenjeno sodelovanje. Vemo, kakšno športno pot ima Matjaž za seboj, s tem si je tudi ustvaril določeno ime in avtoriteto, ki bo dobrodošla, ko se nam priključi na treningih oziroma tekmah. Verjamem, da lahko Matjaž s svojo odločnostjo pride v tekmovalni ritem s treningi, zavedamo se, da bo njegova vloga zelo velika. Ne samo pri rezultatih, tudi pri vzgoji naših mladih upov. To je hkrati zanj tudi lepa priložnost, da se poslovi od aktivnega igranja košarke v domačem mestu, v matičnem klubu, kjer je začel svojo košarkarsko pot," pa navdušenja ni skrival trener Dolenjcev Aleksandar Sekulić.

Več sledi ...

Komentarjev 1
  • vico 16:12 30.november 2012.

    tut to vas ne resi propada hlapci...