Šport > Košarka
22 ogledov

"Španci imajo slabosti, a jih skrivajo"

pau gasol marc gasol španija EPA
Košarkarski selektor Božidar Maljković je po tekmi s Finsko izpostavil delo svojih pomočnikov Aleksandra Sekulića in Gašperja Potočnika, ki naj bi naredila odličen skavting tekmeca. Za tega je bil proti Španiji zadolžen Sekulić. Za slovensko zmago je na stavnicah kvota 5,75.

"Kakšne tople vode ni bilo za odkrivati. Igralcem smo predstavili karakteristike, ki so pomembne za določene posameznike. Na kakšen način dosegajo koše, na kakšen način se v napadu lotevajo obrambe ... Najpomembneje bo na tekmi seveda to, da jim preprečimo protinapad. Vsi vemo, da njihova celotna peterka v polnem sprintu steče v kontro, s tem pa dosegajo lahke koše. Z njimi si ponavadi naredijo razliko," je dejal Aleksander Sekulić in dodal: "Ključ za zaustavitev protinapada bo naš napadalni skok in potrpežljivost v napadu."

In kje so njihove slabosti? Jih je bilo sploh mogoče najti? "Španci imajo slabosti, vsaka reprezentanca jih ima. Tudi mi. A zelo dobro jih skrivajo," meni Sekulić, ki pri Špancih ni želel izpostaviti nikogar: "Imajo kar nekaj igralcev, pravzaprav celo peterko, ki je igrala v ligi NBA. Seveda gre za izjemne košarkarje. A vedno pravim, da je lahko na parketu le pet košarkarjev in ne 12. V boju pet na pet se jim bomo zoperstavili, dali bomo vse od sebe, da jih premagamo. Na Špance bomo krenili odločno."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 08:57 14.september 2011.

    Gremo fantje, premagajmo Špance! ;)Navijači, vi pa napovejte izid današnje tekme in zadenite 40€: http://www.facebook.com/KosarkaManija