Šport > Košarka
14 ogledov

Španci zmleli gostitelje EP

Pau Gasol EPA
Košarkarji Španije, branilci evropskega naslova v košarki, so v pripravljalnem srečanju za EP v Litvi pred domačimi navijači z 90:78 premagali prav gostitelje prvenstva.

Španci, ki bodo na EP v Litvi igrali v isti skupini kot gostitelji, so v prvi od dveh pripravljalnih tekem Litovce v Madridu premagali z 90:78. Oba selektorja sta preizkusila veliko število igralcev in s tem skušala zakriti svojo moč pred medsebojnim dvobojem na EP.

Prav Španija in Litva sta za mnoge glavna favorita za osvojitev evropskega naslova. Prvi od dveh pripravljalnih dvobojev med tema dvema nasprotnikoma je pripadel Špancem, ki so se zahvaljujoč vnovični odlični predstavi Pauja Gasola in Rudyja Fernandeza ter podajam Rickyja Rubija odlepili že v prvi četrtini.

Litva je v drugi četrtini s trojkami Simasa Jasaitisa, Kšyštofa Lavrinoviča in Šarunasa Jasikevičiusa zaostanek 13 točk znižala na 29:27, a je starejši od bratov Gasol poskrbel, da so gostitelji na polčas odšli z občutnejšo prednostjo (48:42). Evropski prvaki Španci so že v začetku drugega polčasa spet pritisnili na plin, Ibaka in Rubio sta bila odločilna košarkarja za najvišjih 14 točk naskoka, Litva pa v nadaljevanju ni našla več poti nazaj.

Niti eden od 13 Špancev na parketu ni igral več kot 19 minut, Pau Gasol pa je bil prvi strelec s 17 koši in sedmimi skoki. Njegov brat Marc Gasol ter Serge Ibaka sta dosegla po 12 točk, Juan Carlos Navarro je tekmo končal pri 13 točkah. Pri Litvi je Lavrinovič dosegel 12 točk in osem skokov, selektor Kestutis Kemzura pa je preizkusil 11 košarkarjev.

Italijanom turnir v Riminiju
Italijani so v finalu pripravljalnega turnirja v domačem Riminiju v finalu s 83:73 premagali Grčijo, ki je izgubila šele svojo prvo pripravljalno tekmo pred EP. Naši zahodni sosedi so ob polčasu vodili za 10 točk (42:32) in prednost nadzorovali tudi v drugem delu. Blestel je Andrea Bargnani, ki je dosegel 28 točk, zadel je pet trojk iz sedmih poskusov, pri Grčiji pa je bil prvi strelec Joanis Bourousis, ki je dosegel 18 točk.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 09:38 16.avgust 2011.

    Še samo 6 dni nas loči do velikega žrebanja, ko bomo podarili 5x 7 dni navijanja v Litvi! KLIKNI: www.facebook.com/KosarkaManija