Šport > Košarka
451 ogledov

"Tako ne moreš zmagovati tekem v NBA"

Goran Dragić Miami Reševalni pas/Twitter
Moštvo lige NBA Miami Heat je doma moralo priznati premoč Sacramento Kings z 88:89.

Goran Dragić je bil ob minimalnem porazu prvi igralec domače ekipe, saj je dosegel 23 točk, tri ujete žoge in podajo. Za Sacramento se je s 24 točkami, petimi skoki in podajo izkazal igralec s klopi Buddy Hield.

Za preobrat na tekmi je tri sekunde pred koncem poskrbel De'Aaron Fox, ki je najprej ujel odbito žogo, nato pa zabil za zmago gostov. Sacramento je v zadnji četrtini nadoknadil zaostanek 12 točk in v Miamiju slavil zmago prvič po letu 2001. Kralji so v zadnjih šestih minutah uprizorili delni izid 17:4, Fox pa je bil na koncu tekme s skupaj 14 točkami drugi strelec za Hieldom.

"Želel sem samo pokazati svoje sposobnosti, morda razbiti tablo, a pomembno je, da smo zmagali," je po vrhunskem skoku in košu za zmago v zadnjih sekundah dejal Fox.

Dragićevih 23 točk tako ni bilo dovolj za zmago, bil je sicer edini košarkar prve peterke Miamija, ki je presegel deset točk. Wayne Ellington jih je s klopi dodal 20, Justise Winslow pa 11. Miami je tekmo izgubil v zadnji četrtini, Hassan Whiteside je zaradi osebnih napak 21 sekund pred koncem moral na klop.

goran dragić Zaušnica Miamiju Šport Navijači ogorčeni: "Dragića so oropali!"

"Nismo blokirali zadnjega meta in nismo skočili za žogo. To je povzetek dogajanja, eden se je boril pod košem, drugi pa so ga opazovali, tako ne moreš zmagovati tekem v ligi NBA," je po tekmi povedal trener vročice Erik Spoelstra. Kralji so v Miamiju nazadnje zmagali, ko je zanje igral Vlade Divac, ta bo prihodnji teden dopolnil 50 let. Miami bo v soboto gostil ekipo Charlotte Bobcats.

Na sporedu so bile še tri tekme. Branilci naslova Golden State Warriors so vknjižili novo zmago, s 126:113 so premagali ekipo Minnesota Timberwolves. Kevin Durant je dosegel 28 točk in trojnega dvojčka, saj je prispeval še 11 podaj in deset ujetih žog. Stephen Curry je dodal 25 točk, prav tako kot Klay Thompson.

"Dobro smo igrali v obrambi, prav tako znamo ujeti odbite žoge, naši strelci pa so vsepovsod. Trudil sem se sprejemati pravilne odločitve. Tako igramo, vsi smo vpleteni in vsak se dotakne žoge," je slog igre za zmagovalno ekipo opisal Durant.

Oklahoma City Thunder so bili s 121:112 boljši od Washington Wizards, Denver Nuggets pa so s 130:118 ugnali New York Knicks.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice