Šport > Košarka
6012 ogledov

Tako so soigralci izvedeli, da Dragon odhaja na All-Star tekmo

Goran Dragić Dragić je dosegel 18 točk, od tega le dve v drugem polčasu.
Goran Dragić je prvi Slovenec, ki bo zaigral na najprestižnejši tekmi lige NBA.

Goran Dragić bo kot drugi evropski branilec zaigral na tekmi vseh zvezd v ligi NBA. To je pred njim uspelo le Francozu Tonyju Parkerju. Slovenski kapetan se je po izboru, ki ga je po poškodbi košarkarja Clevelanda Kevina Lova opravil komisar lige Adam Silver, dejal: "Počaščen sem, da bom na svoji prvi All-Star tekmi predstavlajl Miami Heat. Pozdrav mojim soigralcem, ki so mi omogočili ta dosežek."

Njegovo imenovanje na tekmo All-stars so z velikim veseljem pospremili tudi njegovi soigralci. Ti so novico izvedeli na treningu. Med prvimi, ki so čestitali slovenskemu kapetanu je bil sicer njegov nekdanji soigralec Dwyane Wade. Zvezdnik je v zadnjih dneh na socialnih omrežjih večkrat ponovil, da si Dragon zasluži poziv na tekmo. Dragić je sicer tretji branilec Vročice, ki bo nastopil med elito. Pred njim je to uspelo tudi Wadu in Timu Hardawayu.

"Seveda sem bil vesel, ko sem danes izvedel novico. Gre za življenjsko izkušnjo, na njo sem zelo ponosen. Potrudil se bom. Sem prvi Slovenec na All-Star tekmi, to je zame velika stvar. Tudi za Slovenijo. Vesel sem, da jo lahko zastopam," je ob izboru še dejal Dragić, ki se je tako z velikim veseljem odpovedal krajšim počitnicam.

31-letni Ljubljančan je bil na naboru leta 2008 izbran kot 45. s strani ekipe San Antonio Spurs. Poleg moštva Miami Heat, katerega član je od leta 2015, je Dragić onkraj Atlantika igral še za ekipi Phoenix Suns in Houston Rockets. Leta 2014 je bil v ligi NBA izbran za košarkarja, ki je najbolj napredoval.

Srečanje med ekipo LeBron (James) in ekipo Stephen (Curry) bo na sporedu 19. februarja ob 2.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice