Šport > Košarka
3370 ogledov

Goran Dragić bo zaigral na All-Star tekmi!

goran dragić miami heat
Kapetan slovenske košarkarske reprezentance bo igral na tekmi vseh zvezd lige NBA.

Goran Dragić je v letošnji sezoni gonilna sila Miami Heat, ekipa s Floride se drži v vrhu vzhodne konference. Dragić povprečno dosega 17 točk, 4,1 skoka in 4,8 asistence na srečanje, ob tem pa odlično igra v obrambi in vodi igro svojega moštva v napadu.

Dragićevo moštvo je veselo novico objavilo na svojem uradnem Twitter profilu: "Uradno je. Komisar Adam Silver je Gorana Dragića imenoval v ekipo NBA All-Star. Dragić je osmi igralec Miami Heat v zgodovini, ki si je prislužil povabilo za nastop na tekmi NBA All-Star."

Brutalen zlom Šport Tako grozljivo, da so igralci umikali poglede

Kapetana ekip na ekshibicijski tekmi, ki bo 18. februarja, sta LeBron James (Cleveland) in Stephen Curry (Golden State), ki sta v glasovanju navijačev za začetni peterki na tekmi zvezd zbrala največ podpore. Slovenski košarkarski zvezdnik ni bil med dvajseterico z največ glasovi, prav tako ga na tekmo niso imenovali trenerji v drugem krogu izbora. 

Potem, ko je Dragić ostal brez izbora v prvotno zasedbo All-Star, so mnogi pomislili, da bo ob številnih poškodbah vskočil kot rezerva. Sprva ni dobil priložnosti, po poškodbi Kevina Lova pa je organizator igre iz Ljubljane vendarle dobil laskavi poziv.

Dragić bo igral v ekipi LeBrona Jamesa, letošnji All-Star dogodek se bo od 16. do 18. februarja odvil v Staples Centru v Los Angelesu.

Dragić je prvi Slovenec, ki bo zaigral na prestižni All-Star tekmi, v preteklosti se je že udeležil spretnostnega izziva, ki poteka v sklopu zvezdniškega konca tedna. Pred Dragićem je izmed evropskih branilcev poziv na tekmo All-Star dobil le Francoz Tony Parker.

Goran Dragić je bil na naboru leta 2008 izbran kot 45. s strani ekipe San Antonio Spurs. Poleg moštva Miami Heat, katerega član je od leta 2015, je Dragić onkraj Atlantika nosil dres ekip Phoenix Suns in Houston Rockets. Leta 2014 je bil v ligi NBA izbran za košarkarja, ki je najbolj napredoval.

Ekipo LeBron poleg Dragića in Jamesa sestavljajo še Kevin Durant (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kyrie Irving (Boston Celtics), Bradley Beal (Washington Wizards), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Kristaps Porzingis (New York Knicks), Paul George (Oklahoma City Thunder) in Andre Drummond (Detroit Pistons).

V ekipi Stephen pa so poleg Curryja še James Harden (Houston Rockets), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Damian Lillard (Portland Trailblazers), Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves), Draymond Green (Golden State Warriors), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Klay Thompson (Golden State Warriors), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), Al Horford (Boston Celtics).

Komentarjev 1
  • titty 23:47 01.februar 2018.

    UAU! ZASLUZENO, BRAVO, CESTITKE!!!! SUPER.

Sorodne novice