Šport > Košarka
63 ogledov

Tatari odnesli zmago iz Stožic

KK Union Olimpija
1/24
Saša Despot
Union Olimpija je v drugem kolu druge faze Eurocupa v domači dvorani izgubila proti Unicsu (83:89). Moštvo iz ruske province Tatarstan je Ljubljančanom prizadejalo drugi poraz v tej fazi tekmovanja.

Košarkarji Uniona Olimpije so v drugem krogu drugega dela evropskega pokala doživeli drugi poraz. Po neuspehu prejšnji teden na gostovanju pri slovitem Maccabiju v Tel Avivu so tokrat pred domačimi gledalci morali priznati premoč ruskemu Unicsu iz Kazana, ki je slavil z 89:83.

Podobno kot dva dni nazaj s Crveno zvezdo so se Ljubljančani tudi favoriziranemu Unicsu dobro upirali, vendar ritma niso zdržali do konca. Proti Beograjčanom so pokleknili v tretji četrtini, ko so ti naredili delni izidi 13:0, tokrat pa so orožje položili v zadnjih desetih minutah.

Union Olimpija je prvič na tekmi povedla v 34. minuti pri rezultatu 65:63. Toda veselje maloštevilnih gledalcev ni trajalo dolgo. V naslednjih treh minutah varovanci Gašperja Potočnika niso dosegli koša, Rusi pa kar deset. Tako so imeli tri minute pred koncem prednost 73:65, ki so jo v zaključku kljub nizu trojk zeleno-belih zadržali in vpisali drugi par točk v drugem delu.

Zagorac nadomeščal Lešića

Ob odsotnosti prvega strelca Save Lešića, ki ima lažje poškodovano mišico na nogi, so štirje domači igralci dosegli deset ali več točk. Izstopala sta Zach Wright (18 točk, indeks 22) in Saša Zagorac (16 točk, 6 skokov), nase pa sta opozorila tudi Blaž Mahkovic in Mitja Nikolić, ki sta dosegla po deset točk.

Ljubljančani imajo v naslednjih sedmih dneh še dve zelo zahtevni preizkušnji; v soboto bodo gostovali pri vodilni ekipi lige Aba Budućnosti, v tretjem krogu evropskega pokala pa v Nižnjem Novgorodu v Rusiji.

Maccabi slavil v Rusiji

Na drugi tekmi skupine M je Maccabi Tel-Aviv v gosteh ugnal Nižni Novgorod (83:87). Unics in izraelska ekipa imata stoodstoten izkupiček, Ljubljančani in Novgorod pa po dva poraza.

Eurocup (skupina M), 2. kolo:

Union Olimpija - Unics Kazan 83:89 (19:23, 17:18, 20:20, 27:28)
Wright 18, Zagorca 16, Nikolić in Mahkovic po 10; Langford 27, Colom 23

Nižni Novgorod - Maccabi Tel-Aviv 83:87 (18:20, 25:25, 20:18, 20:24)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.