Šport > Košarka
15 ogledov

Telički divjali po San Antoniu

Dirk Nowitzky Dallas Mavericks San Antonio Spurs NBA končnica Reuters
Prvaki iz Miamija so prišli do svoje druge zmage, podprvaki iz San Antonia pa so doma klonili proti Dallasu. Portlandu je uspel še drugi break proti Houstonu.

Dosežek večera je uspel LaMarcusu Aldridgu, ki je s 43 točkami prispeval levji delež k zmagi Portlanda proti Houstonu (112:105), Portland zdaj vodi z 2:0 v zmagah. Tekma je bila odločena v zadnji minuti, saj je bila prednost Trailblazersov le 45 sekund pred koncem vsega 102:98.

Ključna je bila mirna roka Damiana Lillarda, ki je zadel šest prostih metov od šestih in Houston je bil brez možnosti, da se jim približa. Pri domačih je Dwight Howard dosegel 32 točk in 14 skokov.

Prvaki trepetali za zmago

Dve zmagi imajo tudi košarkarji Miamija, ki so tokrat s 101:97 premagali Charlotte, LeBron James je za zmagovalce dosegel 32 točk. Tudi Charlotte je poskrbel za zanimivo končnico. Miami je dobrih pet minut pred koncem še vodil z 91:81, minuto in 42 sekund pred koncem pa je Al Jefferson poskrbel za znižanje na 94:97.

Po nekaj neuspešnih akcijah je James zadel en prosti met in povišal razliko na štiri točke, Kemba Walker pa je Charlotte 11 sekund pred koncem pripeljal do točke zaostanka. Prekrška v končnici nista prinesla preobrata. James je nato s črte za proste mete zadel dvakrat, Dwayne Wade pa enkrat. Michael Kidd-Gilchrist je za Charlotte dosegel 22 točk in 10 skokov.

Dallas potolkel Ostroge

Dallas pa je na krilih Monte Ellisa in njegovih 21 točk premagal San Antonio s 113:92 in skupni izid v zmagah izenačil na 1:1. Odločilna je bila tretja četrtina, ko je gostujoča ekipa povedla za 15 točk, in San Antonio se ni več približal. Pri poražencih je Manu Ginobili dosegel 27 točk. Dvoboj se zdaj seli v Dallas.

Liga NBA (končnica), 1. krog:

Vzhod:
Miami Heat : Charlotte Bobcats 101:97  /2:0/

Zahod:
San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 92:113  /1:1/
Houston Rockets : Portland TrailBlazers 105:112  /0:2/

/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.