Šport > Košarka
3060 ogledov

Tudi za to je v Dallasu zaslužen Dončić

Luka Dončić
V franšizi iz Teksasa se lahko pohvalijo še z eno novico.

Dallas Mavericks je klub, ki je imel v rednem delu minule sezone lige NBA največjo rast gledanosti na televizijskih ekranih. Za to sta zaslužna predvsem Dirk Nowitzki in Luka Dončić. Nemca so gledalci spremljali v njegovih zadnjih tekmah v najmočnejši košarkarski ligi NBA, Slovenca pa so spremljali zaradi njegovih blestečih predstav v rookie sezoni.

"Telički so tako zabeležili največjo rast gledanosti na lokalnih televizijah v ligi NBA, medarodna gledanost pa je po zaslugi Dončića prav tako švignila v nebo," je tako zapisal športni novinar Dallas Morning News Brad Townsend.

Porast gledanosti pri Dallasu je bil na televiziji Fox Sports Southwest tako kar 86-odstoten. Denverju, ki je celo sezono igral odlično in na koncu osvojil tudi drugo mesto v zahodni konferenci z razmerjem 54 zmag in 28 porazov, je rast gledanosti za primerjavo narastla 'le' za 77 odstotkov. 

"Mavs so v tej sezoni zabeležili le 33 zmag, a je bil Dončić nekaj, kar niste smeli zamuditi na televiziji  (must-see TV), vsi pa so na koncu sezone želeli videti tudi predstave Nowitzkija, ki se je upokojil in tako sklenil svojo legendarno kariero pri Teličkih. Mnogi so prepričani, da bo Dončić osvojil nagrado za novinca leta, v povprečju je dosegal 21.2 točke, 7.8 skoka in 6.0 podaje na tekmo. Po odhodu Nowitzkja, je Dončić zdaj obraz franšize v Dallasu," so zapisali na clutchpoints.com.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice