Šport > Košarka
19 ogledov

Turčija meka za NBA-jevce

Kevin Durant Žurnal24 main
Lockout v košarkarski ligi NBA pomeni, da je za košarkarje vse bolj mamljiva Evropa. Turški Bešiktaš je že podpisal pogodbo z Deronom Williamsom, zdaj pa želi še Kevina Duranta, v dogovorih pa je tudi s Kobejem Bryantom.

Agent košarkarja Oklahome Kevina Duranta, ki je lani v povprečju dosegal po 25,3 točke na tekmo, Aaron Goodwin je za ameriški spletni portal Espn povedal, da je začel pogovore s turškim klubom, vendar dodal, da za svojega varovanca išče primerne klube tudi v Španiji in Rusiji: "Ponudba Turkov je zelo zanimiva. Za zdaj se Kevin še ni odločil za igranje v tujini, toda iščemo najboljšo možnost."

Po poročanju turškega časnika Vatan pa so v Bešiktašu pogovore z Durantom izbrali kot rezervno možnost v primeru, da bo veliki projekt s Kobejem Bryantom padel v vodo. Prihod zvezdnika ekipe Los Angeles Lakers v Istanbul ima sicer že od začetka eno veliko pomanjkljivost – finančno ozadje, saj so v klubu priznali, da bi morali za podpis pogodbe s superzvezdnikom Jezernikov bržčas dobiti novega pokrovitelja.

Kot kaže, so se Turki zelo ogreli za igralce iz NBA-klubov. Goodwin, ki zastopa tudi igralca Atlante Jamala Crawforda, je pojasnil, da ima ponudbo iz te države tudi slednji: "Turške ekipe so precej agresivne."

Na odločitev o tem, kam bodo šli košarkarji, če sezone 2011/12 v NBA res ne bo, pa bodo morda vplivale tudi zahteve pokroviteljev. Ameriški mediji poročajo, da si Bryantov glavni sponzor želi košarkarjevo začasno selitev na Kitajsko zaradi tamkajšnjega rastočega tržišča, prav to pa naj bi bil vzrok za počasna pogajanja z Bešiktašem.

Največja ovira pri podpisovanju pogodb s košarkarji, ki so onkraj Atlantika začasno ostali brez dela, pa je stališče lige NBA in košarkarske zveze Fiba, po katerem morajo biti v pogodbah z igralci iz najmočnejše lige na svetu z novimi delodajalci tudi klavzule za morebitno predčasno vrnitev, če se bodo lastniki klubov in predstavniki igralcev dogovorili za konec lockouta. To v praksi pomeni, da lahko tudi najbolje plačani zvezdniki, ki bi v Evropi sklenili pogodbe z uveljavljenimi klubi, kadarkoli zapustijo nove delodajalce in se sredi sezone vrnejo v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.