Šport > Košarka
31 ogledov

Udrihovih deset ob zmagi nad Oklahomo

beno udrih detroit pistons Youtube
V ligi NBA so nastopila vsa tri moštva s slovenskimi košarkarji. Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja ni igral za Miami, ki je tesno izgubil pri San Antoniu (90:93), Saša Vujačić ni bil v postavi New Yorka, ki je doma ugnal Dallas (93:77), Beno Udrih pa je dosegel deset točk ob zmagi Detroita proti Oklahomi Cityju (104:88).

Organizator igre Goran Dragić je izpustil že drugo tekmo Miamija zaradi poškodbe levega gležnja, vendar je že začel s treningi. "Danes sem šel na kolo in opravil krajši trening metov. Sem optimističen, saj je oteklina splahnela in zdravljenje poteka hitreje, kot sem pričakoval," je Dragić povedal ameriškim novinarjem. Vseeno naj bi izpustil še nekaj tekem. Miami bo v tem tednu gostil Atlanto in Milwaukee.

Kljub odsotnosti so se njegovi soigralci dobro upirali favoriziranemu San Antoniu. Slednjega je iz zagate rešil Kawhi Leonard (24 točk, 12 skokov), ki je v odločilnih trenutkih zadnje četrtine dosegel pet točk in poskrbel za neulovljivo vodstvo 86:81. Pri Miamiju (2-7), ki je doživel peti zaporedni poraz, so največ točk dosegli Dion Waiters (27), Hassan Whiteside (23 točk, 17 skokov) ter Tyler Johnson (11).

Detroit š neporažen doma

Detroit je edina ekipa v ligi, ki v novi sezoni še ni doživela poraza na domačem parketu. Peto zmago je vknjižil, čeprav sta manjkala dva ključna igralca - Andre Drummond in Reggie Jackson.

Odsotnost prvega je odlično nadomestil znanec iz Stožic, avstralski center Aron Baynes, ki je bil pred leti član Uniona Olimpije, na mestu organizatorja igre pa se je znova izkazal Šempetran Beno Udrih. Baynes je v 34 minutah dosegel 20 točk in imel osem skokov, Udrih pa je v slabih 18 minutah ob desetih točkah vknjižil še štiri podaje ter prav toliko skokov.

Vujačić brez minutaže

New York brez Saše Vujačića, ki je letos odigral le šest tekem oziroma skupaj nekaj več kot 40 minut - je tekmo proti Dallasu, ki je nastopil brez Dirka Nowitzkega, odločil v tretji četrtini.

Kristaps Porzingis je dosegel prvega dvojnega dvojčka v sezoni (24 točk, 11 skokov), Carmelo Anthony pa je dodal 24 točk.

NBA, izidi:

San Antonio Spurs - Miami Heat 94:90
Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja ni igral za Miami.

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 104:88
Beno Udrih 10 točk, 4 skoke, 4 podaje v 18 minutah za Detroit.

New York Knicks - Dallas Mavericks 93:77
Saša Vujačić ni bil v postavi New Yorka.

Indiana Pacers - Orlando Magic 88:69
New Orleans Pelicans - Boston Celtics 106:105
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 96:102
Houston Rockets - Philadelphia 76ers 115:88
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 127:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.