Šport > Košarka
14 ogledov

Udrihu uspevale podaje

beno udrih EPA
Košarkarji Los Angeles Lakers so znova v zmagovalni formi v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Jezerniki so pod domačimi obroči Staples Centra slavili tretjič zapored. Tokrat je padlo moštvo New Orleans Hornets (111:106).

Zmagal je tudi Milwaukee Bucks, za katerega igra slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih, ki je dan pred tekmo slovenskemu selektorju Božidarju Maljkoviću tudi "na štiri oči" potrdil, da bo branil barve reprezentance na letošnjem EP v košarki, ki ga bo gostila Slovenija.

Milwaukee je gostoval pri Detroit Pistons (117:90). Udrih je v 26 minutah na parketu vpisal sedem točk, moštvu pa je pomagal tudi z 11 podajami ter štirimi skoki in dvema ukradenima žogama.

V moštvu iz Los Angelesa so očitno po nizu neuspešnih nastopov vendarle odkrili pravi recept in znova povrnili zmagovalno kemijo med igralci na parketu. Najbolj učinkovit pod obročema je bil Dwight Howard, ki je nasul 24 točk, Kobe Bryant je znova vpisal dvojnega dvojčka, ko je 14 točkam dodal še 11 asistenc. Jezerniki so prvič vpisali niz treh zaporednih zmag v zadnjih petih tednih. Izkazal se je tudi Earl Clark z 20 točkami, ujel pa je tudi 12 odbitih žog. Košarkarji iz New Orleansa so niz porazov proti moštvu Lakers povečali na devet.

Liga NBA, Izidi:
Detroit Pistons : Milwaukee Bucks 90:117
(Beno Udrih: 7 točk, 11 podaj, 4 skoki v 26 minutah za Bucks)

Los Angeles Lakers : New Orleans Hornets 111:106

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 95:108

Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 106:104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.