Šport > Košarka
10 ogledov

Beno Udrih rekel da

Udrih, Avanzo in Maljković KZS
Slovenski košarkarski selektor Božidar Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo sta se v ZDA sestala s košarkarjem Milwaukeeja, ki je potrdil nastope za slovensko izbrano vrsto na EP v košarki. Udrih se je fotografiral tudi s slovenskim dresom.

Božidar Maljković in Matej Avanzo sta si Bena Udriha na delu ogledala na tekmi Milwaukeeja proti Golden Statu, na kateri je odlično razpoloženi Beno za zmago 109:102 dosegel 10 točk in zbral pet podaj. Poškodba gležnja je preteklost, slovenski reprezentant pa je eden od pomembnejših mož Milwaukeeja, ki se odkrito spogleduje s končnico lige NBA.

Ko je beseda nanesla na projekt EuroBasket 2013, je bil Udrih jasen in odločen - selektorju Maljkoviću je potrdil, da bo z veseljem nosil reprezentančni dres in s soigralci naredil vse, da bi Slovenija prišla do zgodovinskega dosežka na domačem prvenstvu. Iz Milwaukeeja se Maljković in Avanzo selita v Phoenix, kjer se bosta sestala z Goranom Dragićem.

"Z Benom smo imeli zelo prijeten pogovor. Vesel sem, da mi je potrdil to, o čemer sva se pred časom pogovarjala že po telefonu. In to je, da bo na evropskem prvenstvu nosil dres slovenske reprezentance. Menim, da je Beno lahko eden izmed najpomembnejših členov naše reprezentance. Tega se zaveda tudi sam in je glede na bogate izkušnje to vlogo pripravljen prevzeti," je po srečanju z Udrihom povedal Maljković, Avanzo pa je dodal: "Po pogovoru Božidarja Maljkovića z Benom Udrihom, ki sva ga skupaj obiskala te dni v Milwaukeeju, je branilec selektorju potrdil, da bo zaigral na letošnjem domačem EuroBasketu. Beno bo z izbrano vrsto od prvega dneva priprav, torej od 19. julija dalje. Zdaj se s selektorjem seliva še v Phoenix, kjer se bova sestala z Goranom Dragićem, vse podrobnosti o obisku ZDA, širšem seznamu kandidatov za nastop na EuroBasketu ter o njegovih pogledih na letošnjo reprezentančno akcijo pa bo Maljković razgrnil na novinarski konferenci v prvi polovici februarja."

Slovenska reprezentanca se bo na pripravah za evropsko prvenstvo, to se začenja 4. septembra 2013, 19. julija zbrala v Rogaški Slatini. To poletje bo odigrala 12 pripravljalnih tekem, med njimi 10 na domačem parketu, med drugim tudi v vseh petih dvoranah, v katerih bo potekal EuroBasket 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.