Šport > Košarka
25 ogledov

Union Olimpija – pet članov, trije mladinci

Blažič Varda Union Olimpija ABA
Evroliga. Zdesetkana Olimpija bo v 8. kolu gostovala pri Prokomu (ob 20.45), nekdanjem klubu Ratka Vrade, ki je dejal, da bi v Olimpiji ostal že, če bi mu ta nakazala pol mesečne plače.

"Prosil sem, da dobim eno od treh plač ali pa vsaj polovico … Ostal bi, če bi to dobil. Vsekakor bom tožil, če ne dobim denarja do dogovorjenega datuma. Bilo mi je lepo, hotel bi ostati še dlje kot sezono, a na koncu se je končalo, kot se je," je za kosarka.si dejal Ratko Varda, od nedavnega nekdanji član Uniona Olimpije in zdajšnji Azovmaša, ki je v Novem mestu izgubil proti Krki.

"Zdaj smo zares mladi"

"Trenutno smo v zelo težkem položaju. Ne smemo razmišljati o rečeh, ki se dogajajo ob parketu. Da smo lahko opravili zadnje treninge, so se nam pridružili mladinci. Vsi, ki bomo odšli na Poljsko, bomo naredili vse, da iz tega položaja potegnemo kar največ," je pred gostovanjem v Gdansku dejal trener zmajev Sašo Filipovski.

Ta je v zadnjem času ostal brez petih pomembnih košarkarjev, saj so klub zaradi neplačevanja zapustili Danny Green, Ben Woodside, Ratko Varda in Damir Markota, Dino Murić pa se je poškodoval. Olimpija bo proti Prokomu tako nastopila s petimi košarkarji, ki so že izkusili igranje v Evroligi, in s tremi mladinci (Erjon Kastrati (letnik 1994), Đorđe Mičić (1993), Gezim Morina (1992)). Na klopi bosta tudi kapetan Goran Jagodnik, ki zagotovo ne bo igral, in prav tako poškodovani Robert Rothbart. Zadnji naj bi po potrebi vstopil v igro. "Tisti, ki smo ostali, bomo naredili vse, da popravimo vtis z zadnje tekme v Ligi ABA. Zdaj smo zares mlada ekipa, ki pa je zelo željna dokazovanja v Evroligi. Vsa reč zagotovo vpliva na igralce, a v garderobi je še vedno pozitivno vzdušje," pred gostovanjem meni Jaka Blažič. S težavami Olimpije se Poljaki ne obremenjujejo. "Želimo se maščevati za poraz v Ljubljani," pravi trener Tomas Pačėsas.

Evroliga, 8. kolo, 20:45:

Asecco Prokom : Union Olimpija


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.