Šport > Košarka
13 ogledov

V Atene brez bele zastave

Filipovski Union Olimpija Fenerbahče Evroliga Stožice Saša Despot
Ljubljanske košarkarje čaka v četrtek predzadnje gostovanje v evroligi. V Atenah se bodo pomerili s Panathinaikosom, ki jih je v prvem delu v Stožicah prepričljivo premagal (85:67). Zeleno-beli se ne predajajo vnaprej, se pa zavedajo, da bodo grški tekmeci na svojem terenu še nevarnejši.

Na pot v Atene bodo Ljubljančani odpotovali brez Dylana Paga, ki si je poškodoval koleno, trener Sašo Filipovski pa bo nanj morda lahko računal na nedeljskem obračunu regionalnega tekmovanja proti Ciboni. Prav razmerje med evroligaškimi tekmami, kjer ljubljanska ekipa nima več realnih možnosti za napredovanje v drugi del, ter Ligo Aba, ki bo odslej odločala o uvrstitvi v najmočnejše klubsko tekmovanje, postaja vse bolj pomembna.

"Mlajši in neizkušeni igralci se ne zavedajo, kako pomembna je liga Aba. Lahko je igrati na tekmah z močnejšimi nasprotniki, ko si sproščen. Ko pa moraš zmagati in si favorit, se zaplete. Jasno, da si želimo dobro tekmo, ker nas je Panathinaikos v Ljubljani nadigral, po drugi strani pa bomo imeli nato samo en dan za pripravo na Cibono. Ker smo brez Dylana, bom več menjal in dal priložnost drugim igralcem, predvsem Draženu Bubniču in Dinu Muriču," je dejal ljubljanski trener.

Grki so pred mescem dni brez težav prevladovali in dobili tekmo v Ljubljani. Filipovski je pojasnil, da vedo, zakaj so prvo medsebojno tekmo izgubili in se bodo skušali izogniti ponovitvi scenarija. "Na prvi tekmi so upočasnili našo igro in igrali na dolge napade ter veliko igrali po globini. Dobro so skakali v napadu in onemogočili so naš protinapad. Če želimo igrati dobro z njimi v Atenah, moramo igrati bolje v obrambi na zunanjih igralcih in bolje zapirati prostor pod košem," je taktiko pred dvobojem zeleno-belih ekip razložil Filipovski.

"Vemo, da nas bodo napadli po globini in da je motor njihove ekipe še vedno Diamantidis, Ukić je agresiven v prodoru, znajo igrati z gibljivimi centri, kot sta Lasme in Tsartsaris. Hkrati pa imajo tudi klasičnega težkega centra v Schortsanitisu. Gre za ekipo, ki je izredno izkušena in vedno meri na pomanjkljivosti nasprotnika v teži ali višini. Moramo igrati z veliko pomoči v obrambi, da bi se lahko kosali z njimi," je še dejal Filipovski.

Čeprav ga v četrtek ne bo v moštvu, pa je Page prepričan, da lahko s pravo igro preprečijo ljubljanski scenarij: "Zadnja tekma z njimi je bila zelo težka. Premagali so nas predvsem pod košem, kjer so izkoristili svoje izkušnje. Če bomo dobro igrali v obrambi, skakali in imeli več protinapadov, se lahko kosamo z njimi," meni Američan.

Tekma v Atenah se bo začela v četrtek ob 20. uri po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.