Šport > Košarka
6461 ogledov

V Dallasu trepetajo za Dončića

Luka Dončić
Dallas Mavericks bodo poskušali serijo petih zaporednih porazov prekiniti na tekmi s Portland Trail Blazers.

Moštvo Luke Dončića v noči na ponedeljek čaka obračun s šesto ekipo zahode konference Portland Trail Blazers, proti kateri bodo poskušali prekinitvi serijo petih zaporednih porazov in se znova približati mestom, ki prinašajo uvrstitev v končnico. Telički so po 31 odigranih tekmah šele na 11. mestu z izkupičkom 15 zmag in 16 porazov.

Dallasu dodatne preglavice povzroča negotova usoda prvega zvednika, ki se je poškodoval na sobotni tekmi z Golden State Warriors.

dončić eric kocher Drama Šport Dončić padel na otroka, nato navdušil celo dvorano

Slovenec je v tretji četrtini dvakrat nerodno padel. Še posebej neugoden je bil drugi padec, pri katerem je zadel desetletnega otroka. "Ne vem, kaj sem zadel. Vem, da sem zadel otroka, vendar tudi nekaj drugega. Bomo videli, kako bo jutri," je povedal Dončić.

dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Trener Rick Carlisle je sicer prepričan, da novinec ni utrpel hujše poškodbe, vendar za zdaj ni jasno, ali mu bo morda vseeno namenil kakšen dan počitka. Dončić je zaradi poškodbe kolka letos že izpustil eno tekmo.

Proti prvakom je na parketu preživel 29:40 minute, kar je tri minute manj od njegovega povprečja. Dosegel je 19 točk, pet podaj, tri skoke, ukradeno žogo in blokado ter izgubil dve žogi. Zadel je 47 odstotkov metov iz igre (7/15), tri od šestih trojk (50%) in dva od štirih prostih metov (50%).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice