Šport > Košarka
2699 ogledov

"V Dončića polagamo ogromne upe"

american airlines center dallas mavericks American Airlines Center je novo domovanje Luke Dončića.
Slovenski košarkar naj bi odigral pomembno vlogo pri preporodu moštva iz teksaškega Dallasa.

Košarkarska ekipa Dallas Mavericks se je pred novo sezono okrepila s številnimi košarkarji, vključno s slovenskim čudežnim dečkom Lukom Dončićem. Poleg aktualnega dobitnika evroligaške nagrade MVP so se teličkom pridružili DeAndre Jordan, Devin Harris, Jalen Brunson, Ray Spalding, Kostas Antetokounmpo, Ryan Broekhoff in Ding Yanyuhang.

"Mislim, da bi morali biti boljši kot lani. To ni nobena skrivnost," je zbranim novinarjem na Dallasovem poletnem košarkarskem kampu povedal veteran Dirk Nowitzki.

V moštvu, ki je redni del lanske sezone zaključil s skromnim izkupičkom 24 zmag in 58 porazov, največ pričakujejo od dolgoletnega centra Los Angeles Clippers, ki je po desetih letih zapustil mesto angelov in z Dallasom podpisal enoletno pogodbo.

Jordan je v lanski sezoni na tekmo prispeval 12,0 točke in 15,2 skoka ter zabeležil 64,5-odstoten met iz iogre. Njegovo karierno povprečje znaša visokih 67 odstotkov, kar je najvišji odstotek v zgodovini lige NBA.

"DeAndre bo dobra pridobitev za našo igro. V sistemu trenerja Ricka Carlisla ima center zelo pomembno vlogo. V ligi ni veliko centrov, ki bili boljši od Jordana. Gre za košarkarja, ki teče, ščiti obroč, zna odigrati pick and roll, v igri nad obročem se lahko kosa s komerkoli. Veselimo se dela z njim," je povedal Nowitzki. 

V Dallasu velika pričakovanja gojijo tudi do tretja izbora letošnjega drafta Luke Dončića. "V Luko smo položili ogromne upe. Upam, da se bo lepo razvijal. Verjamem, da ima vsa potrebna orodja. Pameten je in ima visok košarkarski IQ za 19-letnika. Upamo, da bo veliko doprinesel," je povedal 40-letnik.

dirk nowitzki | Avtor: Epa Epa

Nowitzki je pred začetkom sezone z Dallasom podpisal enoletno pogodbo, vendar ne izključuje možnosti, da bi kariero še podaljšal. Največ bo odvisno od njegovega fizičnega počutja in kemije z novimi soigralci.

"Odločitev bom sprejel glede na to, kako bo potekala sezona. Lani sem odigral celotno sezono, zdravje mi je služilo in lahko bi igral skoraj vsak tekmo. Nato sem se zgodaj odločil za operacijo. Če bo letos tako, potem bomo vrata pustili odprta in morda bom igral še eno leto. K sezoni bom pristopil na način, kot da je to moja zadnja priložnost, in upam, da bomo imeli uspešno leto. Na parketu bi bil rad učinkovit, kakor sem bil učinkovit celotno kariero. Na tem bomo gradili. Upam, da bo bolj zabavno kot lani," je povedal prvi zvezdnik moštva.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice