Šport > Košarka
3918 ogledov

Velik šok za Špance in tudi za Dončića

Tokratno evropsko prvenstvo bo minilo brez enega najboljših evropskih igralcev.

Španska reprezentanca bo na EuroBasketu morala nastopiti brez za nekatere najboljšega košarkarja, ki ne igra v ligi NBA. Na prijateljski tekmi proti Belgiji se je namreč hudo poškodoval organizator igre madridskega Reala Sergio Llull. Soigralec slovenskih reprezentantov Luke Dončića in Anthonyja Randolpha bo moral počivati več mesecev, za aktualnega najkoristnejšega igralca Evrolige je skoraj v celoti izgubljena tudi prihajajoča sezona. Izjemni Llull si je potrgal sprednje križne vezi v desnem kolenu.

"Prepričan sem, da se boš vrnil še močnejši," je na twitterju ob poškodbi soigralca zapisal Dončić. "Vrnil se bom. Hvala za vsa sporočila," pa se je na istem socialnem omrežju že oglasil tudi košarkar, ki ga je mladi Slovenec označil za svojega idola.

Llull je sicer drugi španski reprezentant, ki se je poškodoval med pripravami za evropsko prvenstvo, pred tem se je to zgodilo tudi Pauu Ribasu. Huda poškodba je Špance očitno zmedla, proti Belgijcem so pokazali slabo predstavo, na domačem igrišču so izgubil z 71:89.

Španci bodo predtekmovalno skupino evropskega prvenstva odigrali v Romuniji, poleg gostiteljev pa jim bodo v skupini C tekmeci še Hrvati, Čehi, Črnogorci in Madžari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice