Šport > Košarka
1658 ogledov

Velike težave tekmecev Slovenije

Adam Waczyński Profimedia
Američan na lovu za dodatnim zaslužkom še igra klubsko košarko.

Na turnirju v litovskem Kaunasu se bo Slovenija čez dober teden potegovala za olimpijsko vozovnico, poleg domače izbrane vrste pa je njen največji tekmec na papirju Poljska. Slednja je zelo solidno nastopila na zadnjem svetovnem prvenstvu, ki ga je gostila Kitajska, Poljaki so osvojili osmo mesto. 

A tokrat imajo velike težave pri sestavi ekipe. Selektor Mike Taylor je namreč prečrtal izkušenega Adama Waczyńskija, ki se ni strinjal z izbiro kapetana. Košarkar španske Unicaje je menil, da bi ta položaj moral pripasti njemu, a ga je dobil Meteusz Ponitka. Waczyński je zapustil trening kamp v Gliwicah, se po prespani noči premislil in prišel nazaj, a mu je Taylor dejal, da nanj ne računa več.

Luka Dončić Navdušenje Šport Navijači Dallasa so si zaželeli še enega Slovenca mike tobey Videodokaz Šport Kar sta po dveh dneh poznanstva počela Dončić in Tobey, je šokiralo vse

Dodatno težavo predstavlja odsotnost naturaliziranega Američana A. J. Slaughterja. Ta še ni prišel na priprave reprezentance, saj se je po igranju v Šaniji, branil je barve Gran Canarie, sezono odločil zaključiti v Kuvajtu. Poljski bi se lahko pridružil šele tik pred začetkom turnirja (29. junija), a morajo zaradi epidemioloških pravil vse izbrane vrste v Kaunas priti že konec tega tedna.

AJ Slaughter | Avtor: Profimedia Profimedia

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.