Šport > Košarka
19 ogledov

Veliki CSKA pokleknil pred Zdovcem

Jure Zdovc Žurnal24 main
V izjemno močni ligi VTB, kjer nastopa 22 ekip iz kar desetih držav, sta na parket stopila tudi dva slovenska košarkarja. Miha Zupan je pod vodstvom Jureta Zdovca prispeval deset točk k zmagi Spartaka proti moštvu CSKA.

Vrnitev zvezdnika Andreja Kirilenka v St. Petersburg, ki je člansko kariero začel prav pri Spartaku, se je kljub doseženim 15 točkam zanj končala klavrno. Pred to sezono močno okrepljeni CSKA je namreč na gostovanju izgubil proti četi Jureta Zdovca z 81:83. V zadnjih trenutkih tekme je pri Moskovčanih z metom poskusil Miloš Teodosić, a je zgrešil. Pri Spartaku je Američan Patrick Baverley zbral 22 točk, nekdanji član Uniona Olimpije Yotam Halperin je k zmagi dodal 12 točk in osem podaj, Miha Zupan pa v 11 minutah deset točk in dva skoka.

Uspešno je ligo VTB začel tudi nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić. Ta je z Lietuvos Rytasom v gosteh premagal (78:71) selektorja Slovenije Božidarja Maljkovića, ki vodi Lokomotiv iz Kubana. Pri slednjem je zaigral tudi Primož Brezec. Slovenski reprezentant je v svojo statistiko vpisal dve točki in sedem skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.