Šport > Košarka
9 ogledov

Veliko minut za Bena Udriha

Beno Udrih Mediaspeed.net
Slovenski košarkar Beno Udrih, ki bo v novi sezoni severnoameriške lige NBA nastopal za Milwaukee Bucks, je v okviru priprav na novo sezono s soigralci gostoval v Karolini pri Charlotte Bobcatsih in slavil zmago s 100:90.

Beno Udrih je odigral 25 minut, v tem času pa k zmagi prispeval osem točk, štiri skoke in šest podaj. Na tekmi sta se v vrstah Milwaukeeja najbolj izkazala Tobias Harris z 18 točkami in novinec Doron Lamb, ki je deset od svojih skupaj 12 točk dosegel v zadnji četrtini.

Drugi slovenski košarkar v prvenstvu NBA Goran Dragić, ki nosi dres moštva Phoenix Suns, je s soigralci tokrat počival.

David Stern napovedal upokojitev

Dolgoletni komisar severnoameriške košarkarske lige NBA David Stern je napovedal, da se bo 1. februarja 2014 upokojil, tako da bo na čelu lige NBA natanko 30 let. Stern je lastnikom odločitev sporočil na zasedanju vodstva lige, za njegovega naslednika pa so že določili njegovega pomočnika od leta 2006 Adama Silverja, ki v NBA deluje od leta 1992.

"Zadovoljen sem z izborom mojega naslednika. Adam je poslovnež svetovnega razreda, ki je vplival na več vidikov tega posla v zadnjih 20 letih. Vem, da bo organizacija tudi po mojem odhodu v dobrih rokah," je odločitev izvršnega odbora lige komentiral Stern, ki je minuli mesec dopolnil 70 let. Komisar lige NBA je od 1. februarja 1984.

Nova sezona v prvenstvu NBA se bo začela 30. oktobra.

Komentarjev 1
  • slo-nba 10:45 26.oktober 2012.

    Beno kar tako naprej. Če se boš držal te statistike boš mel kar v redu sezono.Kolk se vas še spomne prejšnjega komisarja NBA?