Šport > Košarka
219 ogledov

Vrnitev v zmajevo gnezdo

Sport 23.08.2013 Domen Lorbek, kosarka, prijateljska tekma, Slovenija - Crna Gor Saša Despot
Petrol Olimpija Ljubljana je v nedeljo podpisala pogodbo z nekdanjim slovenskim reprezentantom.

Domen Lorbek (198 cm, 1985) se vrača v Olimpijo, kjer je nazadnje nastopal v sezoni 2006/2007. Igralec in vodstvo kluba so se dogovorili za enoletno sodelovanje.

Dvaintridesetletni Lorbek, ki je otrok Olimpije, je lansko sezono začel v španskem Betisu iz Seville, kjer je zaradi poškodbe kolena odigral zgolj štiri tekme. Pred tem je uspešno nastopal po Evropi v najmočnejših prvenstvih v Španiji, Italiji in Turčiji.

Lorbek je za slovensko izbrano vrsto nastopil tudi na treh evropskih prvenstvih (Poljska, Španija, Slovenija) in na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji. Za Slovenijo je leta 2004 osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let.

"Veselim se, da bom po enem letu odsotnosti spet v pogonu. Iskal sem pravo sredino, kjer se lahko dokažem na čim več kvalitetnih tekmah. V Petrol Olimpijo sem se vrnil brez kakršnihkoli pričakovanj in z miselnostjo, da grem iz tekme v tekmo. Verjamem, da bom dobro izkoristil minutažo, ki mi jo bo namenil trener Okorn. Naredil sem že nekaj treningov z ekipo in verjamem, da se bomo s soigralci dobro povezali kot ekipa," je za klubsko spletno stran dejal Lorbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.