Šport > Košarka
21 ogledov

Vročica pometla z Risi, Indiana v težavah

Wade James Miami Heat San Antonio Spurs NBA finale Reuters
Košarkarji Miamija so se ekspresno prebili v drugi krog končnice na vzhodu. Ponoči so v gosteh ugnali Charlotte Bobcats 109:98 in napredovali s 4:0 v zmagah.

Vnovič je v dresu Miamija blestel LeBron James z 31 točkami. Za zvezdnika Miamija se je sicer dvoboj razpletel nekoliko boleče, saj je sredi tekme obležal na parketu in objemal bolečo stegensko mišico. A je stisnil zobe, tudi ob spodbudi navijačev, in nadaljeval v svojem slogu. Po tej boleči izkušnji je nanizal še 19 točk in popeljal svojo ekipo do "metle" v prvem krogu, 31 točkam pa je dodal devet podaj in za las ostal brez dvojnega dvojčka.

"Kar precej boleče je. Vesel sem, da smo že končali serijo in da se bom lahko nekoliko odpočil," je po tekmi dejal James. Miami bo na svojega tekmeca še nekoliko počakal, saj se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Brooklynom in Torontom, kjer je izid v zmagah izenačen na 2:2. Chris Bosh je za zmagovalce dodal 17 točk, pri poražencih pa je bil z 29 najučinkovitejši Kemba Walker.

Indiana v težavah

Na vzhodu je Atlanta s 107:97 ugnala Indiano in vodi s 3:2 v zmagah. V Indianapolisu so gostje drugo četrtino dobili z 41:19 in imeli za drugi polčas 20 točk naskoka. Prav z 20 točkami je bil pri zmagovalcih najučinkovitejši Mac Shelvin, tekmece pa je v obup spravljal tudi Mike Scott. Vseh svojih 17 točk je dosegel v za Indiano usodnem drugem delu igre, trojke pa je metal kar 5-6.

"Spoznali smo, da lahko igramo s to ekipo. Imajo sicer odlične igralce, odlično igrajo, imajo dobrega trenerja, toda mi zaupamo vase," je skrivnost uspeha pojasnil Scott. Za Indiano, ki se je kot najboljša ekipa rednega dela na vzhodu zdaj znašla na robu izpada, pa je največ, 26 točk dosegel Paul George.

Ostroge ob koncu ugnale Teličke

Na zahodu je bil San Antonio s 93:89 boljši od Dallasa, izid v zmagah pa je zdaj izenačen na 2:2. Gostje so drugo četrtino dobili z 32:13. V tretji je bilo vodstvo gostov že 20 točk (58:38), a gostitelji se niso predali in so v zadnjem delu celo povedli. Minuto pred koncem je Tony Parker poskrbel za tri točke naskoka gostov, a vrnil je Monta Ellis.

Nato je trojko zadel Boris Diaw, domačini pa so znižali na točko po košu Dirka Nowitzkija 10 sekund pred koncem. Dallas je poskušal do preobrata priti s prekrški, a na koncu je dosegel le to, da so domačini zadevali proste mete in slavili s s štirimi točkami razlike. Pri zmagovalcih je Manu Ginobili dosegel 23 točk, pri poražencih Ellis 20.

Liga NBA, končnica (1. krog):

Vzhod:
Charlotte Bobcats : Miami Heat 98:109  /0:4/
Indiana Pacers : Atlanta Hawks 97:107  /2:3/

 

Zahod:
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 89:93  /2:2/

/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.