Šport > Košarka
19 ogledov

Vse oči uprte v Gortata

Gortat se pojavlja na vseh reklamah za evropsko prvenstvo, še posebej pa je pril Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca se bo v ponedeljek pomerila z domačo ekipo, ki ima tudi v Lódžu seveda premoč na tribunah in ob njih. Belo-rdeči navijači računajo predvsem na Marcina Gortata.
 
 

Marcin je za nas nepogrešljiv. Zanj nimamo menjave, nihče ga ne more nadomestiti.

Muli Katzurin

 
V poljski reprezentanci je največji zvezdnik član NBA ekipe Orlando Magic Marcin Gortat. Center je edini Poljak, ki se pojavlja na reklamah za evropsko prvenstvo, še zlasti pa se vse vrti okoli njega v njegovem rojstnem mestu Lódžu. Tudi na parketu ni nič drugače. Proti Srbiji je tako Gortat odigral vseh 40 minut, v povprečju pa je na tem prvenstvu na parketu prebil več kot 37 minut na tekmo.

"Marcin je za nas nepogrešljiv. Zanj nimamo menjave, nihče ga ne more nadomestiti. Zato tudi igra cele tekme," je visoko minutažo Gortata razložil poljski selektor Muli Katzurin.

 
 

Gortat bo s svojo močjo in atletskimi sposobnostmi zagotovo prišel do metov. Če ne od znotraj, potem pa od zunaj. Količino njegovih metov bomo skušali zmanjšati, zagotovo pa je dlje od koša manj nevaren.

Jure Zdovc

 
Kako dobro 213 centimetrov visoki igralec igra na tem evropskem prvenstvu pove že pogled na statistiko. Je namreč četrti strelec (17,0 točk na tekmo), drugi skakalec (10,8) in prvi bloker (2,3) tega prvenstva. Pohvali se lahko tudi z izjemnim odstotkom zadetih metov iz igre, saj je v tem elementu tretji (60,4 %).

Tudi v slovenskem taboru se zavedajo njegovih sposobnosti. "Gortat bo s svojo močjo in atletskimi sposobnostmi zagotovo prišel do metov. Če ne od znotraj, potem pa od zunaj. Količino njegovih metov bomo skušali zmanjšati, zagotovo pa je dlje od koša manj nevaren," meni selektor Jure Zdovc. V slovenskem taboru so sicer prepričani, da bodo uspeli najti protiorožje tudi za poljskega orjaka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.