Šport > Košarka
177 ogledov

Vse oči uprte v LA, James in Williamson do rekordov

LeBron James Profimedia
V ligi NBA sta se prvič pomerila LeBron James in Zion Williamson.

Veliko pozornost je v ligi NBA požel dvoboj med Los Angles Lakers in New Orleans Pelicans, oziroma obračun med LeBronom Jamesom in novincem Zionom Williamsonom. Jezerniki so ob odlični predstavi svojega prvega zvezdnika slavili s 118:109, vse prej kot razočaral pa je tudi Williamson.

James je v svojo statistiko vpisal 40 točk, osem skokov in šest asistenc ter postal šele četrti igralec v zgodovini franšize iz Los Angelesa, ki je po svojem 35. letu starosti dosegel mejo 40 točk. Pred njim je to uspelo le Kareem-Abdulu Jabbarju, Elginu Baylorju in Kobeju Bryantu. Lakers imajo tudi razmerje 18:0 v zmagah, ko LeBron doseže vsaj 30 točk, kar je najboljši dosežek vseh časov v ligi ob takšnih številkah posameznika.

Williamson je zbral 29 točk in šest skokov. S tem je izenačil rekord Carmela Anthonyja, ki je prav tako kot najstnik nanizal devet tekem z vsaj 20. doseženimi točkami.

Pomemben dvoboj sta pred prihajajočo končnico odigrala tudi Milwaukee in Toronto, prvi pa je prišel že do 50. zmage v sezoni. Bucks so aktualne prvake premagali s 108:97. 

Na tekmi v Torontu, ki je nakazala potencialni finale vzhodne konference, je eden najboljših košarkarjev lige Giannis Antetokounmpo za goste dosegel 19 točk. Plenilci so ob polčasu še vodili z 52:50, vendar si je Milwaukee že v tretji četrtini priigral pomembno prednost in strelsko nadigral prvake s 34:19.

Najkoristnejši igralec (MVP) lige Antetokounmpo je 19 točkam dodal še 19 skokov in osem podaj. Khris Middleton je bil sicer prvi strelec Milwaukeeja z 22 točkami, osmimi skoki in tremi podajami. Več kot deset točk sta pri gostih dosegla še Eric Bledsoe (17 točk) in Brook Lopez (15).

Košarkarji Milwaukeeja so se sicer prvič po lanskem maju in finalu vzhoda vrnili v Toronto, kjer so po dveh tekmah prednosti na koncu klonili proti poznejšim prvakom lige NBA. "Vedno se dobro spominjaš zadnje tekme, ki si jo tu odigral, občutke, ki si jih takrat imel. Seveda sem o tem razmišljal med tekmo," je bil odkrit Antetokounmpo. Dodal je, da se je na tekmi počutil kot v končnici. "To je bilo za pričakovati," je zatrdil grški zvezdnik.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Milwaukee si je že zagotovil nastop v končnici, potem ko ima najboljše razmerje zmag in porazov v NBA, 50:8, Toronto je na drugem mestu vzhoda. Prvi strelec Toronta je bil Kamerunec Pascal Siakam z 22 točkami, Fred VanVleet je dodal 14 točk.

Denver Nuggets so doma s 115:98 premagali Detroit Pistons, Slovenca Vlatka Čančarja, ki je nazadnje igral 5. februarja, pa spet ni bilo niti v ekipi.

Izidi:
Indiana Pacers - Charlotte Hornets         119:80
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks           97:108
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder      122:124
Denver Nuggets - Detroit Pistons           115:98
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans  118:109
Portland Trail Blazers - Boston Celtics    106:118
Golden State Warriors - Sacramento Kings    94:112
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice