Šport > Košarka
4635 ogledov

Zakaj Dončiću ne sežejo do kolen? Tu je odgovor!

Luka Dončić Epa
Ameriški multimilijarder, ki ima v lasti moštvo Dallas Mavericks, je razkril, zakaj Luka Dončić odstopa od svojih vrstnikov.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je po besedah lastnika Dallas Mavericks Marka Cubana poseben iz večih razlogov, a še zlasti ga odlikujeta njegov košarkarski IQ in pregled nad igriščem.

luka dončić Zvestoba do groba Šport Luka Dončić je sinoči slavil

Najboljši novinec pretekle sezone je v ligo NBA vstopil z rosnimi 19 leti, a je prej kot novinec deloval kot izkušeni veteran z vsaj petletnim stažem v najmočnejši ligi na svetu.

K temu so nedvomno pripomogle bogate izkušnje, ki jih pridobil v dresu Real Madrid, svoje pa so dodali tudi surovi talent ter izjemna sposobnost dojemanja in procesiranja dogajanja na parketu.

luka dončić NBA velikan Šport "Luka Dončić ni top 10 košarkar."

"Luka ima visok košarkarski IQ in izjemen pregled nad igriščem," je po posebnostih svojega slavnega varovanca, ki je prevzel štafetno palico iz rok Dirka Nowitzkega in postal najprepoznavnejši obraz franšize, spregovoril Cuban.

"Zaradi njegove višine lahko poda čez nasprotnega igralca. Vsi na igrišču se zelo dobro zavedajo, da jih bo Luka opazil in jim podal točno takrat, ko bo to potrebno. To ga dela zares posebnega," je dodal Cuban.

luka dončić Oglasil se je Šport Dončić nazaj v Dallasu, tu je dokaz

"Ne samo, da ima pregled nad igrišče in nore sposobnosti predvidevanja, vendar ima tudi višino, da soigralca pravočasno opazi in mu posreduje žogo," meni lastnik moštva. Razkril je še, kje se je Dončić pri prehodu v NBA najbolj lovil. "Na začetku lanske sezone je potreboval nekaj časa, da se je navadil na hitrost igre," je povedal Cuban.

Dončić je v krstni sezoni nakazal, da bi lahko kmalu postal redni udeleženec All-Star tekem. V povprečlju je dosegal 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 podaje ob 42,7-odstotnem metu iz igre, 32-7-odstotnem metu za tri in 71,3-odstotnem izvajanju prostih metov.

Dosegel je 24 dvojnih in osem trojnih dvojčkov. Bil je najboljši strelec in drugi najboljši podajalec med novinci.

lebron james Lebron James Šport Ko je odkril, kaj ob petih zjutraj počne njegov sin, je jokal kot dež
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.