Šport > Košarka
22 ogledov

Zakaj ne bi ugnali Grkov? Ne bojimo se jih

Saša Zagorac EPA
Na tekmi z Nizozemsko je svoj debi na evropskem prvenstvu doživel tudi Saša Zagorac. Odigral je 13 minut, ostal brez točke, dobil pa pet osebnih napak.

"Prvi polčas smo odigrali res dobro in ekipno, v drugem pa smo nerazumljivo padli. Sploh niso reprezentanca za podcenjevati, lahko še marsikaj naredijo in komu preprečijo slavje. So zelo atletski, vseskozi te napadajo v hrbet. Če si malce nezbran, te lahko hiter kaznujejo," je po težko prigarani zmagi nad Nizozemsko (81:74) dejal Saša Zagorac.

Ta je bil s svojim debijem na evropskem prvenstvu zadovoljen: "Met mi ni stekel, a za to me ni strah. Sem samozavesten. Nič drugače ne bi bilo, če bi zadel. Poskušam se osredotočiti na reči, ki jih Jure zahteva v obrambi. Mislim, da sem delal prekrške takrat, ko je bilo treba, morda kakšnega tudi takrat, ko to ni bilo potrebno. Važno, da ob moji igri rezultat ni padel."

Tudi ob delnem izidu 16:0, ki je Nizozemcem uspel v zaključku druge in na začetku tretje četrtine, ni dvomil v uspeh:"Fantje smo vseskozi verjeli v zmago. Cel čas smo verjeli, da bomo zmagali, da pravzaprav moramo zmagati. Je pa tako, da se v kritičnih trenutkih pokaže ekipa. Še enkrat več smo pokazali, da smo ta pravi, da smo skupaj, da kot ekipa dihamo kot eno. Najpomembneje je, da smo prišli do zmage."

Naslednji tekmec Slovenije bo izjemno močna Grčija. "Gremo iz tekme v tekmo, treba jih je dobiti čim več. Zakaj pa ne bi premagali tudi Grčije? Tekma z Nizozemsko je bila po eni strani naporna, ker se je od nas že vnaprej pričakovalo, da bomo slavili. Zaenkrat dobro plujemo. Morda bi lahko bila razlika večja, a kot sem že dejal, niso naivni. Daleč od tega. Grčija je vsekakor ena od najboljših evropskih reprezentanc, vse položaje imajo pokrite z dvema dobrima košarkarjema. A mi se nikogar ne bojimo, imamo odlično vzdušje. S tem lahko tudi veliko naredimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.