Šport > Košarka
122 ogledov

Zaradi koronavirusa preložili loterijo

NBA logo
Določitev vrstnega reda na naboru bo potekala kasneje, kot je bilo predvideno.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je zaradi pandemije novega koronavirusa objavilo, da bosta loterija za nabor in aktivnosti igralcev, tako imenovani combine, pozneje, kot je bilo predvideno.

Oba dogodka bi sicer izvedli v Chicagu med 19. in 24. majem.

V NBA, ki je prekinjena od 11. marca, so v ponedeljek objavili, da se bodo igralci lahko vrnili na treninge v klubske prostore v omejeni obliki od 8. maja naprej, zdaj pa so preložili loterijo, s katero določijo, katera prva štiri moštva bodo najprej izbirala na letošnjem naboru.

Ta je predviden za 25. junij, a vse kaže, da bo tudi ta preložen na poznejši termin. Na njem ne bo slovenskega košarkarja.

Liga sicer še ni uradno odpovedala nobene tekme te sezone, čeprav bi se že pred dvema tednoma morala začeti končnica.

V petek pa je ESPN še poročal, da se komisar lige in lastniki klubov dogovarjajo tudi o možnem poznejšem začetku sezone 2020/21. Ta bi se običajno začela oktobra, po novem predlogu pa decembra. Na to naj ne bi vplivalo, ali se bo ta sezona nadaljevala in izpeljala do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice