Šport > Košarka
56 ogledov

NBA resno razmišlja, da bi igrali v Disney Worldu

disney world Profimedia
Vodstvo NBA lige preučuje vse možnosti za dokončanje sezone.

Finale zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene letošnje sezone severnoameriške košarkarske lige NBA bi lahko potekalo v svetovnem zabaviščnem parku Walt Disney World v Orlandu na Floridi, so danes ameriški mediji povzeli še ne povsem potrjeni krizni načrt vodstva najelitnejšega košarkarskega prvenstva onstran Atlantika.

Vodstvo lige še vedno išče rešitev, kako nadaljevati sezono, ki so jo sredi marca prekinili zaradi koronavirusne epidemije. Ena izmed možnosti je zabaviščni park na Floridi, kjer bi igralci sezono preživeli v izoliranih razmerah, poročajo ameriški mediji.

Prvotno so kot možno lokacijo zaključnih bojev za prvaka navajali igralniško meko Las Vegas, nato karibski otoški raj Bahame, vendar pa so kmalu tudi obupali nad takšnimi eksotičnimi lokacijami. Zdaj je v igri Walt Disney World.

Zamisel o nadaljevanju sezone v od zunanjega sveta povsem zaprtem letovišču se je porodila po tem, ko je direktor Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni Anthony Fauci za New York Times povedal, da bodo nekatere profesionalne športne lige morda morale v celoti odpovedati svoje sezone zaradi pandemije covida-19.

"Želim si, da bi se vsi športi vrnili. Toda kot zdravstveni funkcionar in zdravnik in znanstvenik moram reči, da zdaj, ko gledam razmere v državi, lahko zgolj ugotovim, da na to še nismo pripravljeni," je dejal Fauci.

Komisar lige NBA Adam Silver je v sredo opravil video konferenčni klic s 30 direktorji lige in vodjem ligaške zdravstvene službe o trenutnih za poklicni vrhunski šport nič kaj prijaznih razmerah.

NBA je v ponedeljek sporočila, da bo kmalu objavila spremembe pravil, ki bodo klubom omogočile odpiranje njihovih vadbenih centrov, da bi se lahko igralci vrnili nazaj vsaj k treningom, sicer pod posebnimi pogoji.

Še vedno bodo veljale številne omejitve pri odpiranju športne infrastrukture, objektov, dvoran, piše v izjavi lige. Prav tako ni določen točen datum, kdaj se bodo objekti lahko odprli, čeprav je liga namignila, da bi to lahko bilo 8. maja.

V ligi NBA imata, vsak v svojem klubu, zelo pomembno vlogo Luka Dončić v vrstah Dallas Mavericks in Goran Dragić v majici Miami Heat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.