Šport > Košarka
38 ogledov

Zato Dončić letos ne bo igral za Slovenijo

Luka Dončić twitter Liga Endesa
Košarkar madridskega Reala ni na seznamu slovenske reprezentance za kvalifikacije za Eurobasket 2017.

Mnogi na sončni strani Alp so upali, da bo v septembrskih kvalifikacijah za Eurobasket 2017 v vrsti Slovenije sodeloval tudi eden največjih upov evropske košarke - Luka Dončić.

A želje se niso izpolnile, saj Dončića ni na skrčenem seznamu novega selektorja Igorja Kokoškova. Ta je dejal, da je glede mladeničeve odločitve "razočaran, a ne jezen."

Športni direktor članske reprezentance Matjaž Smodiš je pojasnil, da Dončića letos ne bo v izbrani vrsti, ker ima že vnaprej dogovorjen načrt priprave na novo sezono, ki obsega tudi določena testiranja. Ob tem pa ga Real želi imeti v svoji ekipi na pripravljalni južnoameriški turneji. V rani fazi kariere si Dončić pač težko privošči, da nasprotuje interesom kluba. Najstnik je obljubil, da se bo prihodnje leto odzval na klic domovine.

Tudi brez njega bi morali 

Slovenija bo septembra odigrala šest kvalifikacijskih tekem za nastop na Eurobasketu 2017, merila se bo proti Ukrajini, Bolgariji in Kosovu

Na zaključni turnir bodo odpotovali zmagovalci vsake od sedmih skupin in štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

Slovenija, z Goranom Dragićem v postavi, tudi brez Dončića ne bi smela imeti težav z uvrstitvijo na Eurobasket, a slovenski ljubitelji košarke bi igralca Reala radi čimprej videli v dresu s Triglavom na prsih, saj Dončića zavzeto snubijo tudi Srbi in Španci.

 
Komentarjev 1