Šport > Košarka
916 ogledov

Zato Dragić ostaja v vlogi rezervista

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Trener Miami Heat je navdušen nad doprinosom slovenskega zvezdnika.

Čeprav se je v letošnji sezoni znašel v vlogi rezervista, Goran Dragić ostaja eden najpomembnejših igralcev moštva Miami Heat. Sinoči je 33-letnik ključno propomogel k zmagi nad Portland Trail Blazers, katerim je nasul 29 točk ter dodal 13 podaj in tri skoke. 

goran dragić Tekma sezone Šport Dragićeva poezija na Floridi

Dragić je na parketu preživel slabih 30 minut. Zadel je 65 odstotkov metov iz igre (11/17) ter sedem od desetih poskusov za tri točke (70%). Prostih metov ni metal.

Miami je tekmo pred domačimi gledalci dobil s 122:111, čeprav ni mogel računati na svojega prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja. Vročica ima v domači dvorani letos že 17 zmag in samo en poraz, kar je najboljši izkupiček v ligi, še vedno pa zaseda visoko tretje mesto v vzhodni konferenci (26-10).

luka dončić Zahtevajo spremembe Šport Dallas ima dovolj situacije z Dončićem: "To ni prav!"

Trener Erik Spoelstra je bil po zmagi nad Portlandom poln pohvalnih besed na Dragićev račun. "Nikoli ne smete pozabiti, da se pogovarjamo o All-Star igralcu," je uvodoma povedal Spoelstra in dodal, kako se Dragićeva požrtvovalnost obrestuje celotnemu moštvu.

"Veliko mi pomeni, da lahko na njegovem primeru učim mlade igralce. Če želiš biti del dobre ekipe, se moraš biti pripravljen tudi žrtvovati. Žrtvovanje po definiciji pomeni, da se moraš nečemu odpovedati. Seveda bi bil Goran raje član prve peterke. Lahko bi tudi bil, a za našo ekipo je njegova vloga rezervista smiselna iz večih razlogov, katerih ni treba pojasnjevati," je dodal trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.