Šport > Košarka
719 ogledov

Zdovc za pomočnika izbral bivšega kapetana

Dragiša Drobnjak
K Olimpiji se vrača njen dolgoletni igralec.

Nekdanji košarkar Petrola Olimpije Dragiša Drobnjak je novi pomočnik glavnega trenerja Jureta Zdovca. Drobnjak se bo na klopi aktualnih državnih prvakov pridružil Gašperju Potočniku in Žigi Mravljaku.

"Moja želja je bila, da ekipi priključimo mladega in ambicioznega trenerja, ki ima izkušnje z delom z visokimi igralci, predvsem centri. Vsak klub mora imeti trenerja, ki je osredotočen na individualno delo z višjimi igralci, to delo pa mora nato usklajevati s kolektivno taktiko. Že v svojih prejšnjih klubih sem vedno želel imeti v svoji strokovni ekipi nekoga, ki je osredotočen zgolj na to delo. Visoki košarkarji zahtevajo ogromno pozornosti, od njih se na igrišču zahteva vedno več. Na parketu večinoma prebijejo manj časa z žogo v svojih rokah, od njih se zahtevajo druge stvari. Drobnjak ima veliko izkušenj, ki jih bo lahko prenesel na mlade in tiste manj mlade košarkarje," je ob tem dejal Jure Zdovc.

Dragiša Drobnjak je igralsko kariero sklenil lani v dresu Rogaške. Prve košarkarske korake je naredil pri Triglavu, v dolgoletni karieri pa je bil dvakrat državni prvak z Olimpijo, trikrat s Krko, enkrat s Šentjurjem, dvakrat pa se je naslova veselil tudi kot član belgijskega Oostendeja.

"Vesel sem, da bom svojo trenersko kariero začel na klopi Petrol Olimpije kot pomočnik Juretu Zdovcu, ki je v svetu košarke veliko ime. To je zame velika čast in hkrati dodatna motivacija, da po svojih najboljših močeh pripomorem h končnemu uspehu ekipe," je dejal Drobnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice