Šport > Košarka
13 ogledov

Zgodovinski rekord LeBrona Jamesa

lebron james EPA
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Phoenix Suns je v noči na sredo gostovalo pri Los Angeles Lakers in izgubilo s 85:91. Košarkarju Miamija LeBronu Jamesu je uspel zgodovinski dosežek.

V dresu Phoenixa je Goran Dragić v 32 minutah dosegel sedem točk, šest podaj in skok. Z 18 točkami je bil najboljši Michael Beasley. Pri Los Angelesu sta Dwight Howard in Antawn Jamison dosegla po 19 točk.

Prvi zvezdnik Los Angeles Lakers Kobe Bryant je bil sinoči na "varčevalnem programu". Igral je sicer 36 minut, a v tem času dosegel le štiri točke, devet podaj in pet skokov. Bryant v prvem polčasu sploh ni poskusil z metom na koš, prvič je zadel šele dve minuti in 13 sekund pred koncem tekme. Gre za eno najslabših predstav v njegovi 17-letni karieri, tekmo je namreč končal z metom 1-8, prav tako pa je osem žog izgubil.

Je bil pa sinoči precej bolj razpoložen LeBron James, ki je v dresu branilcev naslova Miamiju znova dosegel 30 točk. Miami je doma ugnal Portland s 117:104, James pa je sinoči kot prvi igralec severnoameriške NBA na šesti zaporedni tekmi dosegel 30 točk ali več.

Do zdaj je to petkrat zapored uspelo Mosesu Malonu in Adrianu Dantleyju. "Nimam besed," je najprej dejal James in nato dodal: "S takšno statistiko oziroma sploh s kakršnokoli statistiko biti član v knjigah rekordov, je veličastno." James ima poleg tega 60-odstotni met iz igre. "Zaradi vsega tega je najboljši v tej igri," pa je ob tem menil trener Miamija Erik Spoelstra. Chris Bosh je k skupnemu izkupičku dodal 32 točk, Dwyane Wade pa 24. Pri gostih je bil s 33 točkami najboljši Damian Lillard.

Miami je sinoči pred 20.032 gledalci dosegel šesto zaporedno zmago in hkrati vknjižil že tisoč zmag v rednem delu lige NBA. Branilci naslova tako s 35 zmagami in 14 porazi prepričljivo vodijo v vzhodni konferenci. "Ogromno mi pomeni, da sem postavil ta rekord in da sem tako dobro metal iz polja. Pred mano se je na parketih NBA zvrstilo že veliko odličnih igralcev in da mi je uspel takšen niz in da sem osvojil toliko zmag, to je preprosto neverjetno," je še dejal James.

Liga NBA, izidi:
Toronto Raptors : Denver Nuggets 109:108

Miami Heat : Portland Trail Blazers 117:104

Memphis Grizzlies : Sacramento Kings 108:101

Utah Jazz : Oklahoma City Thunder 109:94

Los Angeles Lakers : Phoenix Suns 91:85
(Goran Dragić 32 minut, 7 točk, 6 podaj, skok za Phoenix)

Golden State Warriors : Houston Rockets 107:116

Komentarjev 1
  • Jure Goričar 13:59 13.februar 2013.

    Prišel je v zgodovino zato ker je dal na šetih tekmah 30+ točk in imel 60%+ met....ne samo zato ker je imel 30+točk...