Šport > Košarka
59 ogledov

Zmaji boljši od Francozov

Union Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so v 7. krogu Euro Cupa(skupina A) premagali Nanterre z 78:65 (15:28, 35:37, 58:52).

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili tretjo zmago v evropskem pokalu. Pred domačimi gledalci v Stožicah so premagali Nanterre z 78:65.

Francoze so premagali z isto razliko, kot so izgubili na prvi tekmi, a so tam dosegli več košev, kar pomeni, da bodo v primeru enakega števila točk uvrščeni pred Nanterrom. Zmaga tako šteje dvojno, saj so Francozi neposreden tekmec Ljubljančanov za eno od prvih štirih mest v skupini A, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje.

Čeprav je Union Olimpija nastopila precej oslabljena - brez prvega organizatorja igre Zacha Wrighta in kapetana Saša Zagorca, je pokazala obraz, ki ga njeni privrženci v zadnjih tekmah niso vajeni. Zeleno-beli so namreč od zadnjih desetih tekem v Euro Cupu in ligi Aba izgubili kar devet dvobojev.

In tudi tokrat so začeli zelo slabo. Na začetku druge četrtine so imeli že 16 točk zaostanka. A sledil je popoln preobrat, tako v igri kot rezultatu. Union Olimpija je s kolektivno igro, predvsem pa veliko bolj čvrsto obrambo, dobila drugo četrtino z 20:9. Do konca tekme oziroma od rezultata 15:31 je gostom prepustila vsega 37 točk, sama pa jih je dosegla 63.

"Čestitke fantom za prikazano igro v treh četrtinah. Mislim, da so bile tri četrtine dober pokazatelj, kako bi morala naša igra izgledati. Odigrali so dobro obrambo, na meji osebne napake, si pomagali in v izgubljenih situacijah naredili osebno napako ter tako nismo dovolili Nanterru, da razvije svojo igro. Ne glede na to, da so prihajali do nekaterih odprtih metov, za katere, pa smo se zavestno odločili. Primerno temu smo postavili obrambo. V prvi četrtini smo odreagirali nekoliko premehko, potem pa smo le začeli igrati tako, kot moramo. Še enkrat, čestitke fantom, saj glede na situacijo pred tekmo, imeli smo veliko število zaporednih porazov, jim čestitam, saj so verjeli, da lahko presenetimo. Mislim, da je bil JSF Nanterre favorit današnjega srečanja," je po tekmi povedal domači trener Gaper Potočnik.

Pascal Donnadieu, trener JSF Nanterra, pa je dejal: "Tekmo smo začeli dobro, saj se nam je razigral Riley. V nadaljevanju je domačin dominiral v skoku in je na koncu zasluženo zmagal. Preprosto nismo odigrali kvalitetne tekme."

V naslednjem krogu 2. decembra bodo košarkarji Olimpije gostovali v Bonnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.