Šport > Košarka
110 ogledov

Zmaji ob koncu ogrozili priigrano prednost

Yogi Ferrell Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Košarkarji Cedevite Olimpije so v zaostali tekmi 15. kroga lige Aba premagali Borac s 83:80 (30:24, 49:37, 69:60).

Ljubljanski košarkarji so opravili predzadnjo nalogo v rednem delu regionalnega tekmovanja. V zaostali tekmi 15. kroga so z nekaj težavami tik pred koncem premagali Borac in dosegli 17. zmago.

Prejšnji teden so košarkarji Cedevite Olimpije sicer končali niz sedmih zmag v ligi Aba, ko so izgubili s Cibono. A ta poraz ni ogrozil njihovih možnosti za končnico, današnjo tekmo pa so večinoma oddelali solidno, manjši zdrs pozornosti ob koncu dvoboja pa ni bil usoden.

Večji del tekme so imeli domači takšno prednost, da je bilo za pričakovati precej miren konec tekme. A vseeno so gostje, ki so bili pred tem najbližje pri izidu 21:23 v prvi četrtini, še zapretili.

Vodstvo domačih z 79:69 v 36. minuti se je namreč stopilo na le 81:78, po dveh prostih metih Radovana Đokovića pa le še na 81:80. A je na drugi strani imel v odločilnem trenutku mirno roko tudi Jaka Blažič, pet sekund pred koncem zadel oba prosta meta za tri točke naskoka, v zadnjem napadu pa je nato Borac izgubil žogo in zmaga je ostala v Ljubljani.

Prav Blažič je bil z 20 točkami na koncu najboljši strelec domačih, 17 jih je dodal Yogi Ferrell.

Cedevita Olimpija ima do konca rednega dela še eno zaostalo tekmo, 22. aprila v Beogradu proti FMP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice