Šport > Košarka
495 ogledov

Uspešen niz Cedevite Olimpije se nadaljuje

Jacob Pullen SC Derby
Košarkarji Cedevite Olimpije so v tekmi 24. kroga lige Aba v gosteh premagali Studentski centar z 88:80 (21:19, 43:50, 67:67).

Ljubljančani so v zadnjem obdobju nanizali nekaj lepih uspehov in postali skorajda nepremagljivi. Potem ko so uspešno nastopili tudi na zadnjih tekmah evropskega pokala, so v regionalnem tekmovanju lovili sedmo zaporedno zmago, a so se zavedali, da jih čaka zahtevno gostovanje v Podgorici. Na koncu so po preobratu prišli do novega uspeha in po nepopolnem krogu skočili na tretje mesto.

Naloga je postala še težja tik pred začetkom dvoboja, saj so se v ljubljanskem taboru odločili, da kapetan Jaka Blažič zaradi bolečin v hrbtu ne bo igral, ampak bo ostal na klopi.

Na začetku so bili za malenkost boljši gostje. A v prvem polčasu je bilo tesno, pred koncem pa se je tehtnica nagnila na stran domačih, ki so tako v nadaljevanje odnesli majhno prednost.

A v tretji četrtini so gostje vendarle stopili na plin. Pred zadnjo je bil tako izid 67:67, Studentski centar je še pobegnil za nekaj točk na začetku četrte četrtine, potem pa je delni izid 12:2 za goste pomenil, da so si Ljubljančani priigrali večjo prednost.

Te potem niso zapravili, saj domači v zadnjih minutah na manj kot -6 niso več mogli in zmaga, druga medsebojna v sezoni po uspehu 88:78 na domači tekmi, je odšla s slovensko ekipo.

V tej sta se strelsko najbolj izkazala Jacob Pullen z 19 točkami in Yogi Ferrell s 16, pri domačih pa so štirje igralci dvoboj končali s po 12 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice