Šport > Košarka
94 ogledov

Zmaji spoznali svoje evropske tekmece

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
V končnico bo napredovalo najboljših osem ekip iz vsake skupine rednega dela sezone.

Ljubljanski košarkarski klub Cedevita Olimpija bo redni del sezone v EuroCupu začel v skupini A, je določil današnji žreb v Barceloni. V tej skupini bodo igrali tudi finalisti minule sezone; turški Bursaspor je zmaje izločil v četrtfinalu evropskega pokala.

V rednem delu sezone se bo Cedevita Olimpija tako pomerila z Bursasporjem, španskim Joventutom, italijanskim Reyerjem, litovskim Lietkabelisom, francoskim Bourgom, nemškim Ulmom, italijansko Brescio, romunskim Clujem in ukrajinskim Prometejem.

cedevita olimpija logo zaščitni znak Okrepitev Šport Olimpija ima novega organizatorja igre

V končnico bo napredovalo najboljših osem ekip iz vsake skupine rednega dela sezone. V končnici bo o tekmecu v naslednji krog znova odločala le ena tekma, bolje rangirana ekipa iz rednega dela pa bo imela prednost domačega igrišča.

Lansko sezono je zmago slavil italijanski Virtus iz Bologne, ki je v finalu drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja premagal turški Bursaspor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.