Šport > Košarka
1018 ogledov

Zvezdnik Lakerjev: "Kako pojasniti šestletniku, da mu je umrla mama?"

dwight howard Epa
Košarkar Los Angeles Lakers je ameriškim novinarjem razkril tragično novico.

Dwight Howard, 34-letni center Los Angeles Lakers, je za ESPN povedal, da je v času pandemije koronavirusa umrla mama njegovega šestletnega sina Davida. Melissa Rios je preminila 27. marca za posledicami epileptičnega napada, njena smrt pa ni povezana s COVIDOM-19.

Spalding NBA žoga NBA Šport Dončić, Dragić in druščina z drugačnimi žogami

Howard so s svojimi petimi otroki trenutno nahaja v Atlanti, kjer je družina preživljala karanteno ob izbruhu novega koronavirusa. V ZDA se v teh dneh že rahljajo številni ukrepi za zajezitev bolezni, vendar se zvezdnik jezernikov za zdaj nima namena vračati v Los Angeles, temveč bo ostal v rodni Georgii, kjer se pripravlja na nadaljevanje sezone.

"V zasebnem življenju so se mi zgodile določene stvari, s katerimi se je bilo zelo težko soočiti," je novinarjem EPSN-a zaupal Howard. "Pred mesecem in pol je umrla mama mojega otroka. Neizmerno težko mi je o tem govoriti s sinom, ki ima šele šest let," je dodal košarkarski zvezdnik.

 | Avtor: Epa Epa

Čeprav je pandemija koronavirusa dodobra ohromila državo in onemogočila praktično vsa javna zborovanja, se je Howard vseeno uspel udeležiti pogreba nekdanje partnerke. "Neudeležba na pogrebu ni prišla v poštev. Mordal sem biti tam za svojega sina in nenazadnje za njeno družino. Zagotovo bi se počutil slabo, če se pogreba ne bi mogel udeležiti. To si je zaslužila," je dejal Howard.

Veteran s 16-letnimi izkušnjami v ligi NBA je pred začetkom sezone podpisal enoletno in 2,5 milijona dolarjev vredno pogodbo z Los Angeles Lakers. Pred prekinitvijo sezone je kot rezervist prispeval 7,5 točke in 7,4, skoka ob 73-odstotnem metu iz igre.

Los Angeles Lakers imajo pod vodstvom Anthonyja Davisa in LeBrona Jamesa trenutno drugi najboljši izkupiček v ligi (49-14) in zasedajo vrh zahodne konference.

Luka Dončić Iz zakulisja Šport Multimilijarder razkril skrivnost o Dončiću

Howard je osemkratni udeleženec All-Star tekme, večino nastopov pa je zbral v dresu Orlando Magic, kjer je osvojil tudi štiri naslove najboljšega skakalca in dva za najboljšega blokerja v ligi. 

Čeprav nameravajo Los Angeles Lakers v teh dneh odpreti vrata prostorov za trening, se Howard še ne bo vrnil v Kalifornijo. "Želim si igrati košarko, vendar me moj sin potrebuje bolj kot vse drugo," je pojasnil 34-letnik.

Howard ima sicer pet otrok s petimi različnimi ženskami.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.