Šport > Košarka
6 ogledov

Zvezdnik NBA: "Prijatelji so ostali brez nog"

Ray Allen Boston Celtics San Antonio Spurs NBA Ginobili Reuters
Ameriški zvezdnik košarkarske lige NBA Ray Allen je novinarjem priznal, da bi bil, če bi še naprej igral za Boston Celtic, verjetno med navijači ob ciljni ravnini bostonskega maratona, kjer so v eksploziji bombe pred dnevi umrli trije ljudje.

Ray Allen je dolga leta nosil dres Boston Celtic, lani pa se je preselil k aktualnim prvakom Miami Heat, zato ga letos ni bilo med navijači v cilju bostonskega maratona, ki je bil tarča bombnega napada.

Allen je novinarjem dejal, da je bila med poškodovanimi družinska prijateljica, ki je ostala brez noge, ena od treh smrtnih žrtev pa je bila natakarica v lokalu njegovega dobrega prijatelja.

"Naša družinska prijateljica je tekla na maratonu. Zdaj je na intenzivni negi, ker je izgubila nogo. Moj dober prijatelj je izgubil svojo delavko v lokalu. V eksploziji je bil poškodovan tudi kuhar v istem lokalu. Izgubil je eno ali obe nogi in je v kritičnem stanju. Prijatelju sem dejal, da bom morda prihodnje leto v spomin na žrtve maratona tekel tudi sam. Verjamem, da bo prihodnje leto še enkrat več sodelujočih na maratonu kot letos," je dejal Allen.

Slavni košarkar je bil v času igranja za Boston Celtic večkrat med navijači na bostonskem maratonu. "Če bi še naprej igral za Kelte, bi bil verjetno tudi sam med gledalci v cilju. Moja mama je trikrat tekla na maratonu, žena pa dvakrat. Z družino smo vedno navijali v cilju. Ko le pomislim na to, mi postane slabo," še pravi košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.