Šport > Košarka
4698 ogledov

Zvezdnik vse bolj ceni Dragića

Goran Dragić Miami Heat Profimedia
Jimmy Butler je navdušen, da si garderobo deli z Goranom Dragićem.

Miami Heat trenutno sodi med najboljše ekipe v ligi NBA. Na zadnjih dveh tekmah je Vroćica zmagala s točko razlike in prišla do petih zaporednih zmag. Na prvi tekmi proti Indiani je odločilni koš prispeval Goran Dragić, na drugi pa je piko na i z enim zadetim prostim metom postavil Jimmy Butler.

Ta je pred prihodom na Florido veljal za težkega in muhastega soigralca, a je zgodba vsaj v Miamiju povsem drugačna, Butler pa se očitno še posebej rad druži z nekdanjim kapetanom slovenske reprezentance. 

"Z G-jem se pogovarjava o veliko različnih stvareh, pošiljava si razne stvari, ki jih najdeva na internetu. Ne vem. G zelo hitro napreduje na moji lestvici mojih najljubših soigralcev vseh časov," pravi zvezdnik, ki se je v tej sezoni že naučil nekaj slovenskih besed, poziral pa je že tudi v dresu slovenske nogometne reprezentance.

"Kar zgodilo se je," pa je o odnosu z Butlerjem dejal Dragić in nadaljeval: "Do nekaterih stvari pride na naraven način, ne moreš jih vsiliti. Dobro se razumeva. Nisem vedel, da je velik ljubitelj nogometa, jaz sem tudi. Kar povezala sva se. Takšne reči se pač zgodijo same od sebe. Všeč mi je njegov karakter. Zabaven je."

Butler sicer Dragića ceni tudi zaradi vedenja na parketu: "Je strašno tekmovalen. V resnici ne govori veliko, a te bo pojedel, če kaj ni prav. Tudi v ligi ga vsi zelo cenijo, še zlasti pa tu v Miamiju, posebej soigralci. Za tebe bi stekel skozi zid."

Prav Butler in Dragić sta ob Bamu Adebayu najbolj zaslužna, da je Miami na 32 tekmah zabeležil 24 zmag.

Komentarjev 1
  • optimist11 10:54 30.december 2019.

    zaradi Dragiča in Dončiča bodo američani vedeli od kod prihaja njihova prva dama.

Sorodne novice