Šport > Košarka
29 ogledov

Zvezdniki v ligi NLB

Omri Casspi Žurnal24 main
Prihodnjo sezono bi utegnili v ligi NLB opazovati številne košarkarske zvezde. Pred dnevi je z Maccabijem pogodbo podpisal Theodoros Papaloukas, Izraelci pa želijo še člana Clevelanda Omrija Casspija. Blizu Partizana dva NBA-jevca.

Maccabi je v svoje vrste uspel zvabiti enega najboljših evropskih košarkarjev Grka Theodorosa Papaloukasa, ki bo v ligi NLB gostoval tudi pri slovenskih klubih. Izraelci pa so blizu dogovora še z enim odličnim košarkarjem. Večtedenska dogovarjanja s članom NBA moštva Cleveland Cavaliers Omrijem Casspijem, ponosom izraelske košarke, naj bi bila pri koncu.

Triindvajsetletni krilni košarkar naj bi v Tel Avivu ostal do začetka lige NBA oziroma do konca lock-outa. Casspi, ki po vsej verjetnosti na EP v Litvi zaradi poškodbe kolena ne bo igral, je prvi Izraelec, ki je odšel v ligo NBA, pred prihodom v Cleveland pa je dve sezoni nosil dres Sacramenta. Pri Maccabiju mu za zvestobo obljubljajo 30 tisoč evrov mesečne plače.

Branilec naslova v ligi NLB, beograjski Partizan, pa je vse bližje dogovoru z lanskoletnim članom Janom Veselyjem in nekdanjim Partizanovcem Nikolo Pekovićem, ki bi črno-beli dres oblekla prav tako zaradi lock-outa v ligi NBA.

Bologna rekla ne Stackhousu
Virtusu Bologni so agenti ponudili prihod NBA zvezdnika Jerryja Stackhousa, ki pa so ga Italijani zavrnili. Pri Virtuso so bili v dvomih o pripravljenosti ameriškega veterana, saj je lani odigral zgolj sedem tekem, prav tako pa se ne želijo vezati z igralci, ki bi ob morebitnem začetku lige NBA "pobegnili" nazaj v ZDA.

Kot kaže, se obeta še en odmeven prestop iz lige NBA v Evropo. Tarči solunskega Paoka sta najdražji igralec Charlotte Bobcats Corey Magette in srbski zvezdnik Peđa Stojaković. Stojaković je za Paok že igral, in sicer med letoma 1994 in 1998. Oba bi v Grčiji ostala le do začetka lige NBA.

Komentarjev 2
  • KOŠARKAmanija 09:38 16.avgust 2011.

    Še samo 6 dni nas loči do velikega žrebanja, ko bomo podarili 5x 7 dni navijanja v Litvi! KLIKNI: www.facebook.com/KosarkaManija

  • pedalo 17:05 15.avgust 2011.

    Nikola Peković pa ni lanskoletni član Partizana, pač pa je celotno sezono igral za Minnesoto, pred tem pa je dve sezoni igral za Pao. Za Partizan je igral do leta 2008.