Šport
14 ogledov

Kosi najhitrejši v kvalifikacijah

Klemen Kosi EPA
Za alpske smučarje sta do konca SP v Beaver Creeku na programu še dve disciplini, petkov veleslalom in nedeljski slalom. Klemen Kosi je bil najboljši v kvalifikacijah veleslaloma, v petek bo tekmoval tudi Žan Kranjec.

V kvalifikacijah je bil drugi Čeh Martin Vrablik (+0,05), tretji pa Britanec Jack Gower (+0,52). Na slalomu v nedeljo bo tekmoval Matic Skube, Žan Kranjec pa bo moral v kvalifikacije. "Želim si, da bi prvenstvo dobro zaključil in da bi dosegel soliden izid na veleslalomu," je po uspešni predstavi v veleslalomskih kvalifikacijah dejal Klemen Kosi.

"To, kar je Kosi napravil v superveleslalomu, sicer ni čudež, toda glede na izhodišča in pogoje, ki jih imamo, je resnično dosegel izvrsten izid. Bil je najboljši na Atomicovih smučeh brez kakršnekoli pomoči te firme," je dejal Klemen Bergant, vodja slovenske moške ekipe.

"V veleslalomu največ pričakujemo od Kranjca, Kosi pa se je ves prejšnji teden dobro smučal in lahko tudi doseže dober izid. Na slalomu bomo gotovo imeli dva tekmovalca. Vsi vemo, kakšen je naš slalom v tej sezoni. Upam, da bo Skube končno na tekmi vendarle peljal, kot zmore," je dodal Bergant.

V veleslalomu konkurenčen

"Največ pričakujem v veleslalomu, osnovni cilj je petnajsterica, toda pred SP zelo nerad napovedujem. Nastopil bom tudi na slalomu, konkurenčen pa sem le v veleslalomu. Delam sicer na tem, da bi priključil še katero disciplino in prepričan sem, da mi bo uspelo," je napovedal Kranjec.

"Na treningih slaloma sem že zelo dobro odpeljal vožnje. Upam, da bo šlo tako tudi na tekmi. Želim si med 15., kar zame edino šteje na SP, zaradi točk za mednarodno lestvico. Doma smo pred prihodom v ZDA dobro vadili. Tu sem že šest dni in sem se že spoprijateljil s snegom, ki je drugačen, kot v Evropi. Vsak dan je boljše," je dejal Skube.

Veleslalomski naslov bo branil Američan Ted Ligety, ki je bil najboljši tudi lani na olimpijskih igrah v Sočiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.