Šport
1 ogledov

Kragljeva peta na EP

Urša Kragelj EP polfinale 2011 Žurnal24 main
Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na evropskem prvenstvu v nemškem Markkleebergu pri Leipzigu osvojila peto mesto. Pred tem je v polfinalu postavila drugi čas. Zmagala je Španka Maialen Chourraut, druga je bila branilka naslova Nemka Ricarda Funk, tretja pa Čehinja Katerina Kudejova.

Urša Kragelj v polfinalu opravila z odliko, dolgo časa vodila, nato pa predse spustila le branilko naslova Funkovo. Popotnica za finale je bila zato pravšnja, a se varovanki Mihe Terdiča v finalni vožnji ni uspelo prebiti na zmagovalni oder. Naredila je nekaj drobnih napak, si prislužila šest kazenskih sekund in kljub hitri vožnji zasedla peto mesto.

"Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo v finale in dobrim veslanjem ves ta teden. V finalu sem imela možnost priti med prve tri, vse je bilo odprto, a nisem sestavila vožnje. Bila sem hitra, a nisem bila dovolj natančna, zato sem pristala na petem mestu. Če bi ponovila polfinalno vožnjo, bi bila na zmagovalnem odru. Zdaj moram pogledati še video analizo, kjer bom videla, kaj je bilo narobe," je svojo vožnjo ocenila Kragljeva.

Športnica iz kluba Solkan že ima izkušnje tudi z zmagovalnim odrom, v Bratislavi leta 2010 je bila bronasta, skupaj z Ajdo Novak in Evo Terčelj pa so na prvenstvu stare celine leta 2013 v Pragi prav tako stopile na tretjo stopničko.

"Sicer je to zdaj šele začetek sezone, peto mesto je v redu, a proga je bila težka. V polfinalu sem šla nekoliko bolj z varno vožnjo, v finalu pa sem hotela preveč. Vidim, da sem hitra in da mi gre veslanje dobro, do ene mere sem tudi zadovoljna, verjamem, da bom zdaj na naslednjih dirkah lahko lažje tekmovala," je še povedala Kragljeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.