Šport
20 ogledov

Kragljevi skupna zmaga

Urša Kragelj tretja Tacen 2011 Nina Jelenc
Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi zasedla tretje mesto in se veselila skupne zmage v tem tekmovanju.

Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova, ki je z izvrstno vožnjo brez dotika za 3,61 sekunde prehitela Čehinjo Katerino Kudejovo. Urša Kragelj, ki je bila prepričljivo najhitrejša v polfinalu, pa je z dvema kazenskima sekundama zaostala 3,96 sekunde. Eva Terčelj, ki je po slabšem zgornjem delu in dotiku v spodnjem veslala precej bolje, pa je na četrtem mestu zaostala 4,86 sekunde. Ajda Novak je izpadla v kvalifikacijah.

božič taljat olimpijske igre | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Božič in Taljat peta

Že pred tem sta Luka Božič in Sašo Taljat osvojila peto mesto med kanuističnimi dvojci, Simon Hočevar in Dejan Kralj pa sta bila deseta. Zmagala sta Nemca Franz Anton in Jan Benzien, ki sta za 81 stotink sekunde prehitela Poljaka Piotra Szczepanskega in Marcina Pochwalo, tretja pa sta bila Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier, ki sta zaostala 1,54 sekunde. Slednja sta tudi skupno slavila v svetovnem pokalu.

Taljat in Božič, ki sta napravila en dotik, sta zaostala 3,82 sekunde, a vseeno zadržala skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. Kralj in Hočevar sta imela v finalu nekaj več težav, napravila sta tudi dva dotika in končala na desetem mestu.

Zmagoslavna sobota

Že v soboto so za velik uspeh poskrbeli kajakaši in kanuisti. V K-1 je svojo drugo zmago v svetovnem pokalu slavil Jure Meglič, med kanuisti pa je svoje prve stopničke z drugim mestom vpisal Anže Berčič, Benjamin Savšek pa je bil četrti.

Izidi:

C-2:
 1. Franz Anton/Jan Benzien (Nem) 123,21 (2) 2. Piotr Szscepanski/Marcin Pochwala (Pol) + 0,81 (2) 3. Pierre Labarelle/Nicolas Peschier (Fra) 1,54 (0) 4. Ladislav/Peter Škantar (Slk) 2,26 (2) 5. Luka Božič/Sašo Taljat (Slo) 3,82 (2) ... 10. Dejan Kralj/Simon Hočevar (Slo) 15,25 (4)
K-1 ženske: 1. Jana Dukatova (Slk) 120,99 (0) 2. Katerina Kudejova (Češ) + 3,61 (2) 3. Urša Kragelj (Slo) 3,96 (2) 4. Eva Terčelj (Slo) 4,86 (2) 5. Štepanka Hilgertova (Češ) 6,21 (4) ... 34. Ajda Novak (Slo)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.