Šport
20 ogledov

Kralji poraženi po 'penalih'

los angeles kings kopitar Reuters
Los Angeles Kings so v noči na petek doma po kazenskih strelih izgubili proti Nashville Predators. Redni del tekme se je končal z neodločenim izidom 1:1, tudi podaljšek ni odločil zmagovalca. Anže Kopitar se v rednem delu ni vpisal med strelce.

V rednem delu je goste že v prvi minuti v vodstvo popeljal Brandon Yip, ob koncu prvega dela pa je kapetan kraljev Dustin Brown dosegel prvi gol nove sezone. Los Angeles Kings so tudi tokrat slabo igrali ob "power-playu" in izkoristili le en poskus od šestih, Nashville pa tudi ni bil preveč nevaren pred vrati domačih, saj je moral Jonathan Quick posredovati le 13-krat.

Tekmo je nato odločila šele osma serija kazenskih strelov. Poln izkupiček so odnesli Nashville PredatorsSergej Kosticin pa je bil mož odločitve, ki je prekinil niz treh tekem brez zmag za Predatorje. Pri kazenskih strelih se je izkazal vratar gostov Pekka Rinne, v rednem delu je imel 23 obramb, saj je ubranil pet poskusov kraljem. Za prvake je sicer zadel tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, toda bil je tudi zadnji uspešni izvajalec za domače, po zgrešenih poskusih Justina Williamsa in Simona Gagneja pa je zmaga odšla v Nashville.

Buffalo od -2 do +3

Bolj učinkoviti so bili hokejisti Buffala; s 7:4 so premagali Boston, izkazal pa se je avstrijski napadalec Thomas Vanek s tremi goli in dvema podajama. Boston je sredi tekme celo vodil s 3:1, a je nato stvari v svoje roke vzel Vanek ter z zadnjim golom v predzadnji minuti osmič v karieri dosegel "hat-trick". V sosedskem obračunu New Yorka so po podaljšku dve točki iz Newarka odnesli otočani. Brad Boyes je tekmo odločil v podaljšku, uspeha pa ni videl trener New York Islanders Jack Capuano, ki ga je v zadnji tretjini v glavo zadel plošček in so ga morali odpeljati na šivanje v bolnišnico.

Manj uspešno je bilo drugo moštvo iz New Yorka, Rangers so na domačem ledu klonili proti Pittsburghu. Pingvini so zadeli trikrat, domači so ostali brez zadetka. Toronto je prvič v novi sezoni zmagal doma, potem ko je nadoknadil zaostanek proti Washingtonu in na koncu slavil s 3:2. Hokejisti Floride pa so se strelsko prebudili v zadnji tretjini tekme z Winnipegom in končali niz petih tekem brez zmage. Potem ko so gostje še v 47. minuti vodili s 3:2, so panterji v razmaku sedmih minut zadeli štirikrat in postavili končnih 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.