Šport
12 ogledov

Kranjec: Za kolajno je treba imeti srečo

Žurnal24 main
Prvi dan olimpijskih iger se je za Slovenijo začel več kot solidno. Na tekmi smučarskih skakalcev na srednji skakalnici sta se s šestim oziroma sedmim mestom izkazala Robert Kranjec in mladi Peter Prevc.

Kranjec: Za kolajno je treba imeti srečo

Presenečenja na prvi končni odločitvi XXI. zimskih olimpijskih iger ni bilo. Švicar Simon Ammann, Poljak Adam Malysz in Avstrijec Gregor Schlierenzauer so bili premočni in zasluženo osvojili vsak svojo kolajno.

 

Med slovensko četverico je navdušil še zlasti 17-letni Peter Prevc, ki se je na prvi olimpijski nastop v karieri podal zelo samozavestno in z izjemnim drugim skokom (s 104,5 metra je imel četrto daljavo finale serije) pridobil šest mest. "Če bi mi kdo pred tekmo rekel, da bom sedmi, bi se mu smejal. Nisem pričakoval, da bom tako visoko. Mislil sem si, da bom morda med 20, več pa ne. Izšlo se je super, drugi skok mi je res uspel." je po osvojenem sedmem mestu zadovoljno razlagal Prevc, še malce nevajen tako velike pozornosti novinarjev. Za seboj je pustil vrsto zvenečih imen. Thomas Morgenstern, Anders Jacobsen, Martin Schmitt in Wolgang Loitzl so le nekatera od njih.

 

Kranjec: »Jutri ne bo nihče več vedel zame«


Še mesto višje je končal Prevčev vzornik Robert Kranjec. Mlajšega kolega je prehitel za pol točke. "Tekma je bila zelo lepa. Sicer je bila kar težka, ker je bila nizka hitrost. Razmere so se spreminjale, a ne veliko. S svojim nastopom sem povsem zadovoljen. Naredil sem dva solidna skoka, za malo skakalnico je bilo super. Prvi trije so bili premočni, da bi lahko posegel vmes. Mislim, da so si tudi zaslužili to, ker so bili že na treningu spredaj. Če bi želel na stopničke, bi moral imeti srečo. Šesto mesto je super, ampak na teh tekmovanjih to nič ne šteje. Jutri ne bo nihče več vedel zame," je misli strnil Kranjec, ki bo glavni slovenski adut tudi na tekmi na veliki skakalnici v drugem delu iger.

 

Slovenija je imela še enega finalista. Na 24. mestu je končal Primož Pikl, ki je z doseženim zadovoljen: "Naredil sem dva povprečna skoka, sem kar zadovoljen. Bila je ena lepa tekma. Malo treme po petkovih kvalifikacijah je sicer ostalo, ampak mislim, da sem jo kar dobro premagal." Skakalci imajo zdaj dva dni počitka, potem pa začnejo s treningi na veliki napravi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.