Šport
23 ogledov

Krim začel z zmago proti Podravki

Krim - Itxako 30:26 Benjamin Kovač
Rokometašice Krim Mercatorja so zmagovite krenile v letošnjo sezono Lige prvakinj, potem ko so na gostovanju v Koprivnici domačo Podravko ugnale s 24:23.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. kolu evropske Lige prvakinj (skupina B) v Koprivnici premagale domačo Podravko Vegeto s 24:23 (12:13). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v petek, ko bodo v Stožicah gostile danski Viborg.

Krimovke so v Koprivnici prišle do želenega. Zmaga v gosteh za začetek Lige prvakinj je dober obet, do nje pa so izbranke Toneta Tislja prišle po zelo izenačeni bitki skozi vso tekmo. Odločilen je bil šele zadetek Andree Penezić v 58. minuti, ki je gostjam pomagal do ravno dovolj velike prednosti za končno veselje. Pri Krimu je bila strelsko najučinkovitejša Penezićeva s sedmimi goli, pri domačinkah pa Miranda Tatari, prav tako s sedmimi zadetki.

Domačinke so bolje začele in unovčile dva napada za vodstvo z 2:0. Toda kmalu je postalo jasno, da bo tekma precej izenačena. Krimovke so se hitro vrnile v igro in v sedmi minuti prek Mehlmannove prvič na tekmi povedle (4:3), v 15. minuti pa prek Bille-Hansnove prvič pobegnile za dva gola (8:6). Toda to gostjam ni dalo dovolj elana za pobeg, zapravljeni napadi in zelo razpoložena Tatarijeva, ki je zadevala kot za stavo, so spet poskrbeli za preobrat v hrvaško korist.

Nekdanja krimovka Sanja Damnjanović, prav tako natančna v prvem polčasu, je v 28. minuti poskrbela za prednost svoje ekipe s 13:11. Vodstvo bi sicer bilo lahko še višje, saj so imele domačinke v tem delu igre na voljo kar šest sedemmetrovk, a unovčile le dve.

Tudi v prvi polovici drugega polčasa se je nadaljeval "mrtvi tek" obeh ekip (ki sta sicer kar uspešno izrabljali številčne prednosti). Ljubljančanke so zaostanek zadetka iz prvega polčasa hitro spremenile v svoje vodstvo z enakim naskokom, sledila je nova vrnitev Podravke (16:14), pa tudi nov preobrat v Krimovo korist. Na eni strani je blestela Tatarijeva, na drugi pa Mehlmannova in Penezićeva, ki so bile glavne strelke svojih ekip.

Povsem poravnani sta ekipi prišli tudi do zadnjih desetih minut, tekma pa se je začela "lomiti" šele tri minute pred koncem. Takrat je Penezićeva zadela za dva zadetka prednosti (24:22), v zadnji dve minuti pa so slovenske prvakinje vstopile brez izključene Mehlmannove.

Hrvatice so tik pred zadnjo minuto znižale na 23:24, Tiselj pa je nato pred zadnjim napadom igralke poklical na "posvet". Penezićeva je izsilila izključitev ene domačih igralk, a kljub temu Krimu ni uspelo doseči gola za dokončno odrešitev. Do konca tekme je ostalo še nekaj sekund, a so gostje z agresivnim pokrivanjem brez večjih težav preprečile akcijo za izenačenje.

"Tekma je bila zelo težka. Obe ekipi sta bili dobro pripravljeni. Podravka me je pozitivno presenetila in res kakovostno odigrala ter dvignila raven igre s turnirjev pred sezono. Mi smo imeli kar nekaj težav, Podravka je bila v polju celo malce močnejša, toda naša individualna kakovost je odločila, prav tako kot tudi nepopustljivost. Imamo pa še veliko rezerv, saj nekatere igralke niso igrale po svojih zmožnostih. Začetek je dober, toda to ne pomeni nič, v petek je že nova tekma, in to z Viborgom, ki ima po mojem najmočnejšo zasedbo v naši skupini," je po tekmi dejal Tiselj.

Liga prvakinj, skupina B, 1. kolo:

Podravka Vegeta : Krim Mercator 23:24 (13:12)
Tatari 7, Gaće in Damnjanović 5; Penezić 7, Mehlmann 6, Bodnjeva 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.