Šport
122 ogledov

Krimovke z zmago v boje za četrtfinale

Krim Mercator twitter EHF Champions League
Rokometašice Krima Mercatorja so v 14., zadnjem krogu prvega dela lige prvakinj premagale Sävehof z 32:18 (12:9) in se uvrstile v dodatne boje za četrtfinale.

Dvakratni evropski prvak Krim, ki je z okrepitvami pred sezono in napovedanimi za prihodnjo dal že pred časom vedeti, da se želi vrniti med najboljše v Evropi, si je po neprepričljivem prvem delu z zmago nad švedsko zasedbo le priigral napredovanje v končnico za četrtfinale. Izbranke Nataše Derepasko so bile dobršen del tekme boljši tekmec, tako da so se med drugim maščevale za poraz na prvi medsebojni tekmi (28:29).

To jim je v boju z neposrednim tekmecem za šesto mesto v skupini B prineslo "play-off", v katerem so za zdaj še Ferencvaros, ki bo tudi tekmec Krima, Borussia Dortmund, Brest in Bukarešta, ter boj za četrtfinale, v katerem so že Esbjerg, Rostov in Györ. Četrtfinalni boji bodo sicer konec aprila in v začetku maja, zaključni turnir četverice v Budimpešti pa bo 4. in 5. junija.

Ljubljančanke so tekmo dobro začele in v osmi minuti prvič povedle za dva gola (5:3), ko je zadela Oceane Sercien Ugolin. Pri izidu 7:5 so imele ob igralki več priložnost za še povišanje naskoka, toda zapravile so dva napada, zatem pa sta v tem slogu nadaljevali obe ekipi, strelski mrk je tako trajal kar nekaj minut. V 21. minuti ga je prekinila Katarina Krpež-Šlezak, ki je le zadela za 8:5, tri gole prednosti pa so gostiteljice nesle tudi na glavni odmor.

Katarina Krpež Šlezak | Avtor: twitter EHF Champions League twitter EHF Champions League

V drugem polčasu so krimovke hitro poskrbele za novo največjo prednost na tekmi, ko so povedle s 14:10 in 15:10, v 38. minuti pa je Krpež-Šlezakova zadela za 18:12 in Krim popeljala na prag napredovanja. Pozneje so domače še povečale prednost, ki je kmalu znašala devet, v 50. minuti pa tudi že deset golov, tako da je bil zmagovalec znan že precej pred zadnjo sireno. Največja razlika je bila celo 15 zadetkov.

V domači ekipi se je ob vratarki Barbari Arenhart, ki je zbrala 14 obramb, z osmimi goli izkazala Tjaša Stanko, Krpež-Šlezakova jih je dodala šest.

"Čestitala bi Sävehofu za borbeno igro, končni izid je malo visok, ampak borile smo se od prve do zanje minute v obrambi in igrale na dolge napade, to pa nam je prineslo ta uspeh," je po tekmi dejala Derepaskova.

"Dolga pot je za nami, imele smo vzpone in padce, tudi danes ni bilo lahko, toda dobro smo se pripravile, obenem pa imamo več izkušenj kot Sävehof. Sezona se za nas ni dobro začela, toda na začetku je bilo treba nekaj potrpljenja, saj nas nekaj igralk ni bilo poleti na pripravah v Ljubljani. Bilo je težko, želele bi si biti še višje, toda tu smo, napredovale smo in se bomo pripravile na naslednje izzive," pa je povedala Allison Pineau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice