Šport
22 ogledov

Krimovke zapravile lepo priložnost

Krim Mercator Oltchim Valcea Liga prvakinj Stožice Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu drugega dela lige prvakinj (skupina 2) v Budimpešti izgubile proti Ferencvarosu s 26:30 (15:14). Krimovke naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 3. marca, ko bo v Ljubljani gostoval današnji tekmec.

Ljubljančanke so imele na obrobju Budimpešte lepo priložnost, da z enim korakom že stopijo proti polfinalu tega elitnega rokometnega tekmovanja. Predvsem v prvem polčasu so pokazale, da sta bili točki pri še neporaženem Ferencvarosu povsem dosegljivi, a slab drugi del tekme, v katerem so imele gostje zgolj eno razpoloženo strelko, je tekmo nagnil na madžarsko stran. Ferencvaros je tako zdaj s tremi zmagami s treh tekem sam na vrhu lestvice skupine 2, Krim ostaja drugi z dvema zmagama in porazom.

"Danes smo se prvič znašli v malo bolj stresni situaciji, malo bolj vroče občinstvo je bilo, sodniški kriterij malce drugačen, kot so ga punce navajene. A Ferencvaros je zasluženo zmagal. V prvem polčasu smo v napadu in obrambi relativno dobro igrali, imeli pa smo težave, kako zaustaviti njihovo tranzicijo. V drugem polčasu nam je to bolje uspelo, vendar pa je obramba popustila, v napadu pa smo bili slabši, kot smo pričakovali," je po tekmi povedal trener Krima Tone Tiselj.

Krimovke v prvem delu držale prednost

Ekipi sta po pričakovanjih začeli precej enakovredno, dobro v obrambi, malo manj v napadu. Malce bolje se je v tem pogledu sprva odprlo Ljubljančankam, ki so imele ves čas zadetek ali dva prednosti, v 15. minuti pa so prek Tamare Mavsar, ki je zaključila lep protinapad, prvič povedle za tri gole (9:6). Nekaj nezbranosti v napadu in dvominutna kazen Piedadejeve pa sta bili dovolj, da so domačinke izenačile na 9:9.

Ob polčasu le še gol prednosti

Toda gostje, ki jih je prišla bodrit tudi nekdanja soigralka in zdajšnja članica Györa Andrea Lekić, so v nadaljevanju spet z dobro obrambo preprečevale namere domačih igralk, v napadu pa bile učinkovite. Posledično se je to pokazalo tudi na semaforju, izid je bil vse bolj na strani Krima, v 25. minuti je Katarina Krpež zabila za dotlej najvišjo prednost - 15:11. Ko je kazalo, da se lahko dvakratne evropske prvakinje dokončno "odlepijo", saj so tudi Tisljeve rotacije in menjave delovale, pa je prav v izdihljajih polčasa Krimova zbranost nerazumljivo padla. Streli so bili nenatančni, vračanje v obrambo prepočasno, tako da so Ljubljančanke na glavni odmor nesle namesto štirih, petih le zadetek naskoka.

Domačinke ob pomoči Krima do preobrata

Še več, slaba igra Krima se je nadaljevala tudi v uvodnih minutah drugega polčasa. Kar naenkrat ni bilo več pravih rešitev v napadu, na drugi strani pa so domačinke, ki so sicer pogrešale poškodovani igralki Szandro Zacsik in Nereo Pena, s kombinatorno igro nekajkrat izigrale gostujočo obrambo in prišle v 34. minuti do prvega vodstva na tekmi (17:16). Piroska Szamoransky je v 35. minuti še povišala prednost (18:16). Krimovke sicer domačinkam, pri katerih je bila vse bolj razpoložena Zsuzsanna Tomori, niso dopustile pobega, a jih vendarle v naslednjih minutah ves čas lovile.

Tiselj je v teh trenutkih tokrat nerazpoloženo Lazovićevo menjal s Susann Müller, a prav Nemka je nato zapravila nekaj napadov, tako da so Madžarke v 48. minuti prišle do prednosti s 26:23. Kljub spremenjeni obrambi in "obližu" na Tomorijevi so se krizne minute Krima nadaljevale. Prav Tomorijeva je v 50. minuti s sedmih metrov zabila za 27:23, za nameček pa so gostje skoraj istočasno dobile dve dvominutni kazni. Ko je Tomorijeva v 52. minuti znova unovčila sedemmetrovko za 28:23, je bil zmagovalec praktično odločen, čeprav so se gostje do konca enkrat še približale na dva gola (26:28).

''Žal mi je, da nismo zdržale vseh 60 minut, ampak zgolj 30. Mislim, da obramba ni bila na takšni ravni kot na prejšnjih tekmah. Imele smo nekaj težav s krožno napadalko, one so to dobro izkoriščale, ne glede na to, da je naša vratarka zelo dobro branila. So pa bile še bolj zbrane pri metih, zato so zasluženo zmagale," je dejala Tamara Mavsar.

Liga prvakinj, drugi del, 3. kolo:

Ferencvaros : Krim Mercator 30:26 (14:15)
Tomori 10, Kovacsicz 5, Szucsanszki 4; Penezić 9, Martin 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.