Šport
68 ogledov

Kuyt ne želi greti klopi

Dirk Kuyt Miroslav Stoch Žurnal24 main
Nizozemski nogometni zvezdnik Dirk Kuyt je končal reprezentančno kariero.

Štiriintridesetletni vezist, ki je bil pomemben član nizozemske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko je ta osvojila tretje mesto, ne verjame, da bi ga novi selektor Guus Hiddink še določil za prvo ekipo. "Sam se ne vidim v vlogi, ko bom v ekipo vložil veliko energije, pa potem ne bom veliko igral," je dejal član turške ekipe Fenerbahče. Zadnjo kvalifikacijsko tekmo proti Češki je namreč presedel na klopi.

"Slovo je zame zelo težko. V trenutku sem iz reprezentanta postal navijač Oranja. Vse je še zelo sveže. Pogrešal bom prav vse, še morda pa najbolj pa kurjo polt ob igranju nizozemske himne. Zame je bila največja čast prav igranje v izbrani vrsti, zelo sem hvaležen za to priložnost," je za De Telegraaf še povedal Dirk Kuyt.

V izjavi, ki jo je objavila Nogometna zveza Nizozemske, je še dodal, da se s ponosom ozira na zadnje "lepo desetletje v nizozemski reprezentanci". Kuyt je na 104 tekmah (68 zmag, 23 remijev in 13 porazov) v dresu z državnim grbom dosegel 24 golov in nastopil na treh svetovnih in dveh evropskih prvenstvih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.